Provincie verbetert bermen langs N307

DRONTEN • Do 1 februari 2018 | 14:25 • Donderdag 1 februari 2018 | 14:25
De provincie is bezig de bermen langs de N307 tussen Dronten en Lelystad te verbeteren. Volgens een woordvoerder gebeurt dat omdat gebleken is dat de bermen te nat waren.

Langs een deel van de provinciale weg is inmiddels drainagezand aangebracht. Deze zandsoort is van nature grof, waardoor het water beter doorlaat. Ook bij de nieuw aangelegde Passage bij Dronten en de oude weg die er parallel aan loopt, wordt de komende tijd de afwatering verbeterd.

Auto's vast
Langs de N307 komen geregeld auto's vast te zitten in de berm. Volgens een woordvoerder van de provincie gebeurt dat meestal omdat bestuurders keren, terwijl dat op de Overijsselsweg niet is toegestaan en bovendien erg gevaarlijk is. 

Deel artikel

reacties (7)

 • JanB

    Vr 2 februari 2018 Vrijdag 2 februari 2018

  Als er midden op de rijbaan een voertuig stil staat, is die calamiteitenstrook dan breed genoeg om overheen te rijden met alle voertuigen? Maar sowieso, als je zoals op de foto zo oerstom bent dat je toch door de berm om wilt keren(om wat voor vage reden dan ook) dan zit je zelf ook totaal niet op te letten!! Wel opvallend dat bij jou de oorzaak voor een vertraging ook nu weer automatisch ligt in het niet opletten door automobilisten. Oké, de meerderheid let niet voldoende op tegenwoordig, maar er kunnen evengoed andere oorzaken zijn, dat weet jij net zo goed.

  reageer
 • Sn

    Vr 2 februari 2018 Vrijdag 2 februari 2018

  Je bent ook wel een pannenkoek als je met die natte omstandigheden denkt te kunnen keren door de berm heen. Rij gewoon door. Binnen 5 minuten kan je overal in Nederland wel ergens op een legale manier keren.

  reageer
 • Rein

    Vr 2 februari 2018 Vrijdag 2 februari 2018

  Het is gewoon te nat omdat er niet gedraineerd wordt. Naast deze weg is aan weerszijden een sloot waar het overtollige water in afgevoerd had kunnen worden. Bij de werkzaamheden aan het nieuwe stuk weg van Dronten naar de afslag Lelystad maken ze dezelfde fout. Op deze wegen staat het water soms op rijbaanniveau.

  reageer
 • Dick

    Do 1 februari 2018 Donderdag 1 februari 2018

  Tja, als er voor je wat gebeurt omdat automobilisten niet opletten tijdens het sturen heb je weinig zin om een uur in de rij te gaan staan. Dan ga je dom de berm in om toch maar weer vooruit te kunnen. Velen weten dan ook niet dat er een “calamiteitenstrook” naast de rijbaan ligt waar je veilig overheen kunt. En als de weg gewoon 2x2 was uitgevoerd was de kans op opstoppingen ook een keer zo klein geweest. Gewoon fout uitgevoerd deze weg. Op alle fronten

  reageer
 • wikky

    Do 1 februari 2018 Donderdag 1 februari 2018

  Als ze vastlopen kun je ze dus makkelijk aanpakken en beboeten. Prima geregeld dacht ik zo

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

    Do 1 februari 2018 Donderdag 1 februari 2018

  ja grappig en vreemd wel. Op Waterlandseweg in Almere zie je auto's ook keren en vastlopen.

  reageer
 • Rinus

    Do 1 februari 2018 Donderdag 1 februari 2018

  Dus omdat men zich niet aan de regels houd gaan we dat wel mogelijk maken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert