Agrico bouwt kwaliteitscentrum voor aardappeltesten

EMMELOORD
Aardappelcoöperatie Agrico uit Emmeloord start dinsdag met de bouw van een kwaliteitscentrum voor het monitoren van de kwaliteit en vitaliteit van haar aardappels. Hier worden controles uitgevoerd die de coöperatie veel meer inzicht geven in de kwaliteit van haar aardappels.

Eén van de nieuwe snufjes van het kwaliteitscentrum is een klimaatcel. Hier kunnen aardappelen tot 23 graden worden verwarmd. De aardappel ondergaat dan een zogenoemde stresstest waardoor de pieper eventuele gebreken laat zien. Nu kan het nog voorkomen dat een aardappel goed lijkt bij vertrek uit Nederland, maar na het verschepen naar een ver land opeens rotte plekken laat zien. Door iedere partij van te voren te checken hoopt Agrico dit te voorkomen. 

Alle testdata wordt opgeslagen en verwerkt. Op deze manier kan Agrico de teelt en opslag van aardappelen optimaliseren. Het uiteindelijke doel is een hogere kwaliteit en daardoor meer afzet van producten. Het kwaliteitscentrum komt naast het hoofdgebouw op industrieterrein De Munt in Emmeloord. De bouw wordt na verwachting komend najaar afgerond. 

reacties (1)

  • van Aarle

     

    Goede ideeen zullen veranderen in betere kwaliteit en mogelijk nog grotere afzetgebieden !Succes Manfred met de start van jullie nieuwe testlocatie. Hoop later op een rondleiding !! 👍👍

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert