Tuincentrum stapt naar Raad van State

ALMERE • Vr 2 februari 2018 | 12:28 • Vrijdag 2 februari 2018 | 12:28
Tuincentrum Almeer Plant in Almere Buiten is naar de Raad van State gestapt omdat het bedrijf wil uitbreiden. Daarnaast wil een ondernemer een indoor mountainbike-centrum bouwen. De gemeente Almere heeft die plannen afgekeurd omdat ze niet zouden passen in het bestemmingsplan Buitenvaart.

Almeer Plant wil het tuincentrum uitbreiden met zo'n 4.000 vierkante meter. Het mountainbike-centrum zou op de plek moeten komen waar nu nog lege kassen staan. Een vertegenwoordiger van de gemeente Almere verklaarde tegenover de Raad van State, dat het gebied op dit moment alleen is gereserveerd voor tuinbouw en andere agrarische kweekactiviteiten.

Volgens de ondernemer is er de laatste tijd goed overleg geweest met Staatsbosbeheer. Het indoorcentrum kan goed aansluiten op de de vele mountainbike-paden in het naastgelegen Oostvaardersplassen-gebied. En het tuincentrum zou goed gecombineerd kunnen worden met een toegangsgebouw tot dat natuurgebied. De Raad van State beslist binnen enkele weken of de gemeente Almere daarvoor meer ruimte moet geven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel