CDA: Optreden tegen billenknijpers op straat

ALMERE
Het CDA wil de straten in Almere veiliger maken voor vrouwen en meisjes. Daarom zou de stad mee moeten doen met het project Safe Streets van de organisatie United Nations Women. Dat oppert CDA-lijsttrekker Froukje de Jonge in het tv-programma Over Flevoland Gesproken.

De Jonge spreekt van een sfeer van onveiligheid waarbij meisjes in uitgaansgelegenheden in hun billen worden geknepen, en op straat worden nageroepen. Almere moet zich daarom volgens haar aansluiten bij het VN-project, waar al drie Nederlandse steden aan deelnemen. Safe Streets behelst een reeks maatregelen die de openbare ruimte veiliger moeten maken voor vrouwen.

Het CDA pleit ook voor het opnemen van een 'sisverbod' in de Algemene Plaatselijke Verordening.

reacties (20)

 • Asjemenou

   

  Men handhaaft niet in Almere omdat men dat niet meer durft.... zover zijn we al voorbij de beschavingsgrens. Dat onze nieuwe medelanders hier in Nederland (al langer) de dienst uitmaken is een feit en dat wordt op deze manier nag maar eens bevestigd.

  reageer
 • Karel

   

  Ach, houd toch op! Loze verkiezingspraatjes á la PVV, meer dan dat is het niet. Hoe ziet deze lijsttrekker dit in de praktijk? Voor alle meiden groepen handhavers in de buurt die de handjes van daders en de billen van meiden in de gaten moeten houden? Want je moet ze natuurlijk wel op het moment supreme kunnen pakken. Dat gaat natuurlijk niet lukken, even los van het feit dat er in Almere zowiezo al niet of nauwelijks gehandhaafd wordt. Waarom niet is mij nog steeds niet duicdelijk, maar de belangrijkste reden zal wel geld zijn dat liever aan onzinnige en geldverslindende hobby's wordt besteed.

  reageer
 • lely

   

  Wist niet eens dat dit gebeureden in Almere. Gebeurt kennelijk heel vaak dan. Geen goede zaak en juist dat dit word aangepakt.

  reageer
 • RAB

   

  Deze voorbeelden zijn geen loze beloften of praatjes, het is concreet gerealiseerd beleid wat bedoelt de hel stad ten goede te komen en niet de wethouder. Daarnaast onderschat u de media. Zij laten zich echt niet voor het karretje spannen door mensen met holle frasen.

  reageer
 • te erg

   

  Heerlijk al die 'nieuwe' gewoonten die deze 'zeer welcome' nieuwe Nederlanders met zich meebrengen...... En dan vindt deze groep het raar dat ze moeilijk aan werk komen.... je wil als werkgever toch total geen risico lopen dat dit gedrag zich op jouw werkvloer manifesteert. Mss moeten we eens optreden tegen de groepen die dit sort gedrag introduceren en hen een enkeltje naar homeland geven?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • pieter de oude

   

  CDA in Dronten, doet automatisch je billen al knijpen.

  reageer
 • ./\/\.

   

  Het CDA probeert hier de PVV de wind uit de zeilen te nemen in de aanloop naar de verkiezingen. Dat siert ze niet, beter zouden ze afstand nemen van goedkope haatzaaierij.

  reageer
 • Rob D.

   

  Veel in de publiciteit zegt niets over succes in beleid. Integendeel!

  reageer
 • Karel

   

  En wat zijn de resultaten? Wat vindt u zelf? Het gaat er niet om hoe vaak je je gezicht in de media laat zien, kijk maar naar Herrema. Wat kan men überhaupt bereiken zonder maar naar de inwoners van Almere te luisteren? Het gaat erom wat je bereikt, en graag bij voorkeur achter de schermen, want wat hebben we aan die naar publiciteit hunkerende politici met hun loze beloftes en praatjes?

  reageer
 • Peter

   

  Veel publiciteit, weinig inhoud. Veel voor haar zelf, weinig echt voor de stad.

  reageer
 • michael

   

  wat heeft mevrouw de afgelopen 4 jaar gedaan ?? ze zat in het college !! Sisverbod... ze kunnen niet een het bedelverbod handelen !!!

  reageer
 • RAB

   

  Als je Froukje de Jonge zo vaak in de media hebt gezien, hoe kun je dan beweren dat ze niets voor Almere heeft gedaan? Activerend armoedebeleid, oprichting Floriade Werkbedrijf, aanpak 45+ werkloosheid om maar wat voorbeelden te noemen.

  reageer
 • Rob D.

   

  Ach... Froukje op de radio... Froukje op tv... Froukje in het huis aan huis blad. Gelukkig zit Froukje niet hier thuis met haar belachelijke verkiezingsgewauwel. Froukje stop dit geneuzel a.u.b. en doe écht iets voor de Gemeente Almere en de inwoners.

  reageer
 • kniepertje

   

  ik kan me niet voorstellen dat door dat verbod ook maar in 1 bil minder wordt geknepen. wel eens gehoord dat de jeugd vnl. de dingen doet die niet mogen. dat heet pubertijd en hoort bij het groter worden. hebben ze weer iets om bewust te gaan doen, risico van averechts effect dus. afzender een ex billenknijper.

  reageer
 • Philip

   

  Luister eens naar grote broer Amsterdam waar ze al vastgesteld hebben dat een "sisverbod" niet handhaafbaar is. Los van de bewijslast, geen officier van justitie zal toestemming geven voor een aanhouding buiten heterdaad voor het strafbare feit "sissen". Hoe laakbaar billen knijpen ook is, de slachtoffers zullen eerst aangifte van aanranding moeten doen voordat er vervolgd kan worden. Dus CDA, helaas is dit alles niets meer dan verkiezingsretoriek.

  reageer
 • Sofie

   

  De eerste de beste die mij knijpt 😂😂😂😂😂

  reageer
 • koos

   

  Ach gut mevrouwtje, komen de verkiezingen er weer aan? Erg doorzichtig hoor. We komen wekelijks in de horeca in de sfeer van onveiligheid waar u mee wilt scoren is echt onzin! Als je in een horeca bedrijf dit zou doen wordt je er direct uitgezet. Stemming makerij mevrouwtje.

  reageer
 • grumpy old man

   

  het wordt billen knijpen voor het cda of ze nog wel terugkeren in de gemeenteraad met dit soort wereld(vreemd) probleem!

  reageer
 • Jessica

   

  Dit lijkt me inderdaad een van de belangrijkste problemen in deze stad. CDA getuigt van een visionair leiderschap.

  reageer
 • pieter de oude

   

  Politiek-breed heeft Almere laten verloederen tot een criminele stad en nu de verkiezingen er aankomen laat de politiek weer van zich horen. Het lijkt mij veiliger in de disco (waar u als CDA er nooit komt) dan al wachtende op een bus in het hokje.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert