Gemeenteraad stelt voorwaarden aan plannen Schokland

NOORDOOSTPOLDER • Ma 5 februari 2018 | 21:45 • Maandag 5 februari 2018 | 21:45
De gemeenteraad van Noordoostpolder heeft maandagavond een reeks van voorwaarden gesteld aan het plan voor het behoud van Werelderfgoed Schokland. Pas als er meer zekerheden zijn ingebouwd kan de gemeenteraad instemmen met het project dat ruim 34 miljoen euro moet kosten.

Het Rijk moet eerst het gat in de begroting van 10 miljoen euro dichten. Dat is één van de voorwaarden. Verder vindt de raad dat werelderfgoed-organisatie UNESCO moet instemmen met het plan. Ook dient het project binnen het budget uitgevoerd te worden. Als aan die voorwaarden niet wordt voldaan, gaat het niet door, zo staat in een aangenomen amendement van ONS Noordoostpolder, D66 en SP.

Oplossing voor schade boeren
De raad nam ook een motie van het CDA aan. De partij nam daarin een voorschot op de mogelijke schade die landbouwers rond Schokland ondervinden door de vernatting van het gebied en de aanleg van nieuwe natuur. Mocht die schade daadwerkelijk optreden, dan moet het college zoeken naar een oplossing voor de ontstane schade. 

Het plan voor het Werelderfgoed Schokland draait om het behouden van het erfgoed en het aanleggen van nieuwe natuur en toeristische voorzieningen, waaronder een nieuw bezoekerscentrum. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel