600 bezoekers op protestbijeenkomst Lelystad Airport

FLEVOLAND • Di 6 februari 2018 | 22:46 • Dinsdag 6 februari 2018 | 22:46
Een bijeenkomst tegen de uitbreidingsplannen van Lelystad Airport heeft dinsdagavond 600 belangstellenden getrokken. De zogeheten MeetUp was door de politieke partij GroenLinks georganiseerd in poppodium Hedon in Zwolle.

Partijleider Jesse Klaver herhaalde daar zijn wens om via het gemeentebestuur van Amsterdam de plannen voor Lelystad Airport te stoppen. Amsterdam heeft een aandeel in de Schiphol Group en Lelystad Airport is weer in handen van Schiphol. Klaver hoopt dat uitstel afstel wordt.

Op de bijeenkomst waren veel GroenLinksers en leden van actiegroepen tegen de uitbreiding van de luchthaven.

Fackeldey
Later op de avond schoof Klaver aan in het tv-programma Jinek. Daar was ook de Lelystadse wethouder Jop Fackeldey te gast.

Fackeldey gaf aan blij te zijn dat ook de voorstanders van Lelystad Aiport nu steeds meer van zich laten horen. Zo hebben een twaalftal bedrijfskringen uit de omgeving recentelijk aangegeven vóór uitbreiding te zijn. Dit omdat het vliegveld zorgt voor nieuwe werkgelegenheid.

Uitstel van opening zorgt er volgens Fackeldey voor dat het vertrouwen in de overheid een deuk oploopt. Dit omdat er de afgelopen negen jaar verschillende afspraken zijn gemaakt over het vliegveld. Het volledige democratische proces is daarbij doorlopen, benadrukte Fackeldey. “Met advies van de Raad van State en met behandeling in de Tweede Kamer.”

Als de uitbreiding niet doorgaat worden volgens Fackeldey een hoop investeringen tenietgedaan. Hij hing daar een prijskaartje van 150 tot 160 miljoen aan. 

[https://twitter.com/JinekLive/status/960998149111205889]
[https://twitter.com/JinekLive/status/960999957275672576]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel