Weer meer boetes op de Veluwedreef

ALMERE
Het afgelopen jaar zijn er bijna 7000 boetes meer uitgedeeld op de Veluwedreef in Almere dan het jaar ervoor. In 2016 waren het er ruim 35.000, het afgelopen jaar meer dan 42.000. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau. 

Gemiddeld zijn de boetes voor te hard rijden 60 euro. Daarbij komen de bestuurders die door rood rijden: 230 euro boete. In totaal is dat goed voor bijna 2,7 miljoen euro aan boetes.

Twee derde van het totaal
De dreef levert de meeste boetes in Flevoland op. De plek is goed voor bijna twee derde van het totaal, van 62.556 boetes. Bijna 1000 bestuurders reden er door rood, de rest reed te hard.

Dertien flitspalen
In Flevoland staan in totaal dertien digitale flitspalen, waarvan negen in Almere en vier in Zeewolde. Op de Veluwedreef staan er vier. 

Landelijk
In totaal zijn er landelijk ruim 9 miljoen verkeersovertredingen geconstateerd in 2016. Het gaat dan onder meer om te hard rijden, door rood licht rijden, foutparkeren en bellen tijdens het rijden. Het zijn iets minder boetes dan het jaar ervoor. 

reacties (31)

 • mopper

   

  De ervaring leert dat veel mensen ongeveer 20 km per uur te hard rijd. Als de snelheid aangepast gaat worden naar 70 km per uur dan gaat men ongeveer dus 90 km rijden en dat is echt te snel.

  reageer
 • Qwerty

   

  Hier had 75% moeten staan. Excuses

  reageer
 • Almere Buiten

   

  2 kruisingen aan beide zijden van de weg ofwel 4 flitsers......

  reageer
 • Karel

   

  Waarom mag een tweebaansweg geen 60 km zijn? Ik zou geen enkele reden kunnen bedenken waarom. Waar is dat vastgelegd? Of verzint u het ?

  reageer
 • Jan

   

  Maar wel scooters en brommers. En die rijden geen 70 en zijn dus hun leven anders niet veilig.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • GATSO

   

  Deze weg KAN niet in een 60km weg verandert worden. Een 60km weg is nooit 2 baans en heeft altijd tegenliggers die trouwens niet afgescheiden worden door een witte streep. Je zou er dus een 70km weg van moeten maken maar daar zijn weer teveel verkeerslichten pal na elkaar met diverse afslagen. Het gaat dus gewoon een 50km weg blijven.

  reageer
 • Almeertje

   

  Helemaal mee eens. Ik rij er al jaren elke overheen. Nog nooit een bekeuring gehad.

  reageer
 • Karel

   

  Nog nooit daar een bekeuring gehad, maar ik houd me dan ook met kromme tenen aan die 50 km. Maar deze weg kan makkelijk naar een 60-weg worden aangepast. Het gevaarlijkste zijn de bumperklevers, u heeft gelijk. Helaas voor mij een dagelijkse ervaring, zelfs een vrachtwagen schroomt niet om bijna bij je binnen te rijden, ook als ik rechts rijd. Misschien moet men daar eens op controleren in plaats van heel laf die melkkoe-flitspaal te laten werken. Het grote gevaar zit 'm in het bumperkleven.

  reageer
 • Henkey

   

  Nog meer camera's plaatsen Hagevoortdreef / Tussenring levert een hoop euro's op gaan met die banaan

  reageer
 • Freek

   

  Het is inderdaad kort maar ik geloof niet wat je zegt. Overigens sta je dan ws wel heel vaak voor rood omdat je 30 rijd. Hoe stom kan je zijn.

  reageer
 • guus

   

  het is één van de aan- en afvoerwegen voor de Floriade.

  reageer
 • Freek

   

  Dat bumperkleven heeft daar totaal niks mee te maken. dat is inherent aan een verkeerslicht. heb je ook bij 70 of 90. Verreweg de meeste mensen weten ook dat je er weinig mee opschiet om harder te rijden want dan heb je rood. Gelukkig snapt 99 procent die niet wordt geflitst dat prima.

  reageer
 • Richard

   

  20 per dag ik had er meer verwacht

  reageer
 • Roel

   

  Het zou interessant zijn te weten hoeveel bestuurders géén boete op de Veluwedreef hebben opgelopen en dus wèl hun rechtervoet onder controle hadden. Kunnen de klagers zich nog meer schamen.

  reageer
 • Frits

   

  jij ook zeker ? nou neem dan nog maar een paar flesjes dan

  reageer
 • Louise

   

  Deze weg is vierbaans met een middenberm en uitvoegstroken en verkeerslichten bij elk kruispunt. Op geen enkele wijze is mijn snelheid (58 km/h) een gevaar geweest voor het verkeer. Laatste keer dat ik in almere ga shoppen.

  reageer
 • Qwerty

   

  Pure lariekoek. Voorbeeld: van de geflitste buitenlandse kentekenhouders heeft in 2015 een boete ontvangen

  reageer
 • GATSO

   

  Beste mensen, de flitser staat altijd ingesteld op 57km/pu. Verbaliseren begint dus bij 7km/pu te snel. U rijdt 57? U krijgt een verbaal voor 57-3=54 km/pu. U rijdt 56km/pu? U krijgt geen verbaal. De teller in uw auto is niet geijkt. Dat betekent dat als u 60 rijdt op de teller u geen verbaal krijgt. De marge van uw teller is namelijk groter. Dat betekent dus eigenlijk dat alle huilers die een boete krijgen voor 4km/pu te hard boven de 60km/pu op hun teller hebben gereden.

  reageer
 • Westerling

   

  Al vroeg aan de azijn geweest zie ik.

  reageer
 • michael

   

  Klopt alleen die naar tussen de vaarten levert meer op... het was vroeger ook een 70 kilometer weg maar i.v.m. is dit 50 geworden.

  reageer
 • Mark, Dronten

   

  Jonge jonge. Wat een reacties weer. Je hoeft toch niet te hard te rijden, doe dat dan ook niet.

  reageer
 • Flevoburger

   

  ach, als iedereen zich aan alle verkeersregels zou houden dan zoeken ze wel weer een andere "bron van inkomsten" en gaan we het met z'n allen op een andere manier betalen. Het lullige is dan weer wel dat wij voor overtredingen in het buitenland wel de rekening thuis krijgen en de buitenlanders niet. Maar ja, onze politici moeten natuurlijk wel rekening houden met een eventuele persoonlijke internationale carrière hè.

  reageer
 • Dirk

   

  volgens mij staan er maar twee flitspalen daar langs de dreef

  reageer
 • mam

   

  Volgens mij heb je nog nooit op de Veluwedreef gereden. Er is een brede middenberm. Graag ook een keer roodlichtcontrole op de kruising Veluwedreef, Cinemadreef.

  reageer
 • Epi

   

  En de oranje tijd van het stoplicht bij ( oa) de kruising met de hagevoortdreef is idioot kort. (naar de stad toe) Ik rem nu standaard af tot 30 kmh bij elke flitspaal om op tijd voor rood te kunnen stoppen.

  reageer
 • peter

   

  deze weg is 50 om dat deze smaller en allerlei objecten zo als geluidsschermen en bomen zijn en geen middenberm hebben als bijvoorbeeld bij een 70 km weg, als je de rechtervoet niet in bedwang kan houden is het de probleem van de bestuurder van de wagen. en als ik het niet mis heb gaat er een correctie van 3 km af want dit is wettelijk zo vast gelegd, en dan hanteren zo ook nog een ondergrens van 4 km, dus 55 is 51 en dan krijg je een pv voor 1 km. dus als er na correctie 55 km is dan heb je tijdens de flits 59 gereden dus te hard. en tja dan geld ook wie ze billetjes brand moet op de blaren zitten.

  reageer
 • Jos

   

  Wat een onzin, ieder jaar dezelfde discussie. Als je gewoon 50 km/uur op je teller rijdt is er niets aan de hand. Dan zit je gelijk qua snelheid goed voor de groene zone. Dat bumperkleven is ook niet aan de orde, de dreef heeft 2 rijstroken aan iedere kant, als iemand haast heeft kan die je gewoon inhalen.

  reageer
 • michael

   

  Eerste stuk rustig aan rijden en je niet laten opnaaien door andere en dan daarna 60+ rijden op de veluwedreef...

  reageer
 • Kaassie

   

  alleen al van de administratiekosten, kan er gebak voor elke Almeerder gekocht worden

  reageer
 • Ger

   

  Het is vreemd rijden op de Veluwedreef. De max snelheid van 50 km doet je voortdurend op je kilometerteller kijken zodat de aandacht voor het verkeer minder wordt. Bovendien zit heel Almere op je bumper als je je aan de 50 km houdt. Deze weg nodigt uit harder te rijden, dus 60 km zou een iets betere max zijn. Ook ik was na vele jaren zonder bekeuring de sjaak met € 42 op de kruising Veluwedreef Hagevoortdreef en met mij nog vele bekenden die nooit een bekeuring krijgen, dus ik denk dat men eens naar de afstellingen moet kijken en niet van dit soort kinderachtige boetes moet geven. Volgens mij kunnen de dienders in Almere zich beter met de hufters bezighouden want die zijn er in overvloed.

  reageer
 • Louise

   

  Ja ik ook, een boete voor 55 km/h na correctie. Belachelijk op deze weg die is ingericht voor 70, geen wandelaars of fietsers kent en waar op ELKE kruising een stoplicht staat de snelheid op 50 kilometer te zetten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert