Geen hoger beroep voor vloggers met mortierbom

ALMERE • Wo 7 februari 2018 | 13:25 • Woensdag 7 februari 2018 | 13:25
Drie Almeerders, waaronder de vloggers ‘Joey Bravo’ en SnapKing, zijn dinsdag niet op komen dagen bij het hoger beroep voor het afsteken van een mortierbom, eind 2016. Een filmpje daarvan plaatsten de drie op YouTube. De rechter veroordeelde ze vorig jaar tot werkstraffen oplopend tot 240 uur. 

In de video was te zien dat het drietal een mortierbom kocht en flessen met benzine vulde. Vervolgens werden de aankopen aan elkaar geknoopt en tot ontploffing gebracht. Volgens Bravo gebeurde dat in Duitsland, maar de politie herkende op de beelden een natuurgebied in Almere. De drie werden opgepakt en maakten daarna een filmpje waarin ze hun excuses aanboden. 

Het hoger beroep in de zaak stond woensdag op de agenda van het gerechtshof in Arnhem, maar zowel de Almeerse vloggers als hun advocaat kwamen niet opdagen. Daardoor konden ze geen tekst en uitleg geven bij de hiaten in de schriftelijke aanvraag. En dat maakt het hoger beroep ongeldig, zo oordeelt het hof. 

Voor SnapKing is het de tweede keer in korte tijd dat hij niet komt opdagen bij een rechtszaak waar hij terecht staat als verdachte. Vorige week moest hij zich verantwoorden voor het beledigen van iemand met het Down-syndroom.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel