Onbekenden zetten hekken Oostvaardersplassen open

FLEVOLAND • Wo 7 februari 2018 | 14:57 • Woensdag 7 februari 2018 | 14:57
Een aantal hekken aan de rand van de Oostvaardersplassen en het Kotterbos bij Almere is onlangs door onbekenden opengezet. Dat meldt Staatsbosbeheer. De hekken waren volgens de natuurorganisatie afgesloten met kettingen en hangsloten. Door het opengooien van de hekken is een groep Heckrunderen op een plek beland waar ze niet thuishoren.

Volgens de boswachters bestond ook het risico dat nietsvermoedende recreanten in een gebied terecht zouden komen waar soms dieren worden afgeschoten. Uit voorzorg en voor de veiligheid patrouilleren boswachters nu extra in het gebied.

Dieren op verkeerde plek
De openstaande hekken zijn maandagmorgen ontdekt. Ongeveer 30 Heckrunderen konden daardoor via de Kotterbostunnel onder het spoor het Kotterbos inlopen. Dit deel van het bos is normaal alleen toegankelijk voor edelherten.

Volgens Staatsbosheer kunnen de Heckrunderen niet actief uit het bosgebied worden gedreven. Daarom wordt gewacht tot de dieren zelf weer de Oostvaardersplassen opzoeken. Daarna wordt het hek weer gesloten.

Bos afgesloten
Delen van de bossen rond de Oostvaardersplassen zijn momenteel afgesloten voor bezoekers. Edelherten uit de Oostvaardersplassen kunnen tijdens de afsluiting in de bossen tot rust komen.

Staatsbosbeheer vraagt wandelaars en andere voorbijgangers om extra op te letten. Wie langs de Kotterbosweg openstaande hekken tegenkomt, kan die bij Staatsbosbeheer melden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel