Gemeenteraad welwillend over komst Internationale Campus

ALMERE
De Almeerse gemeenteraad is overwegend positief over de collegeplannen voor een nieuwe campus voor de internationale scholen in stad. Dat bleek donderdagavond op de Politieke Markt. De partijen willen wel dat goed bekeken wordt of er hier en daar nog bezuinigd kan worden op de totale kosten van 16 miljoen.

Nieuwbouw
Het nieuw te bouwen complex krijgt in de raad de voorkeur boven andere varianten, waarvoor verbouwingen van de huidige internationale middelbare en basisschool nodig zijn. De partijen willen wel zeker weten dat bij het bouwen dezelfde eisen gelden als voor reguliere scholen in de stad.

De gemeente investeert 1950 euro per vierkante meter in de nieuwe campus. Datzelfde tarief wordt gebruikt als bestaande scholen gemoderniseerd worden, belooft wethouder René Peeters. De kosten voor de Internationale Campus vallen uiteindelijk hoger uit, maar dat wordt betaald door de schoolbesturen. Hij zegt toe naar kostenbesparende mogelijkheden te gaan kijken.

Pre-school
Ook de plannen voor een peuterschool op de campus werden besproken. De VVD heeft moeite met de komst van deze pre-school (peuterschool), omdat deze volgens hen niet nodig is. Peeters laat weten dat deze peuterschool de gemeente geen geld kost, omdat voor de bouw van de benodigde twee lokalen geld uit een speciaal fonds wordt gebruikt.

De plannen voor de Internationale Campus staan binnenkort nog een keer op de agenda van de Politieke Markt.

reacties (3)

 • erwin van marle

   

  trek met internationale bedrijven op - en pensioenfondsen - laat de school/campus een begrip worden met voorzieningen voor de buurt en campus . - Trek expats en bedrijven naar je toe met deze campus - en laat Almere poort de verbinding maken met het Amsterdam e.o . ik wil er nu nog van profiteren zomeeten ben ik dood . haast geboden - voor de floriade afgebouwd hebben !!!!( jaar 2022 )

  reageer
 • Jessica

   

  Goede zaak. Met een goede internationale school kunnen we bedrijven hierheen trekken die vanwege de Brexit weg gaan uit Londen. Die preschool moet ook gewoon. Alles onder 1 dak. Kom op VVD! Het valt me tegen dat jullie dit niet omarmen.

  reageer
 • Jan

   

  Gemeenteraad Almere is altijd welwillend het klapvee zou een avond niet mogen klappen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert