Jezus Leeft doet alleen mee in Noordoostpolder en Dronten

FLEVOLAND

De politieke partij Jezus Leeft zal toch niet meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Zeewolde. Wel doet de partij mee in Noordoostpolder en Dronten

Vrijdag zijn de definitieve kieslijsten bekendgemaakt. Per gemeente is daarop te zien welke partijen meedoen aan de verkiezingen. Jezus Leeft voldeed in Zeewolde niet aan de voorwaarden. 

Laurens Vonder, die Jezus Leeft in Zeewolde wilde introduceren, ging er al niet vanuit dat de partij in de raad zou komen. Maar hij wilde de boodschap van Jezus Leeft in de verkiezingscampagne laten horen. 

In Almere doen de meeste nieuwe partijen mee. In totaal zes. Daarmee komt het aantal partijen waarop je in Almere kunt stemmen op 16. 

reacties (13)

 • Violetje

   

  Helaas is juist het tegenovergestelde waar; als de mens eens leert zelf verantwoordelijk te zijn voor zijn doen en laten dan heb je geen kapstok nodig om je doen en laten aan op te hangen en te laten keuren. Dat kun je allemaal best zelf. Zonder geloof zal er op de wereld meer harmonie zijn, minder ruzies en bijna geen oorlogen meer.

  reageer
 • Hmmm

   

  Tsja das nbet zo moeilijk als jezelf tot een minderheid behoort.

  reageer
 • ./\/\.

   

  Google is je vriend! Zoek op 'wetten kieswet' en je ploft middenin de kieswet. En ja, die voorwaarden zijn landelijk uniform natuurlijk.

  reageer
 • Pieter

   

  De partij 'voldeed niet aan alle voorwaarden' in Zeewolde. Wat zijn dat eigenlijk voor voorwaarden? Verschillen die per gemeente? Zijn dat voorwaarden die landelijk vastgesteld zijn? Waar ijn die ergens te vinden/lezen?

  reageer
 • kees d.

   

  Alleen al om deze reactie vind ik dat politiek en geloof streng gescheiden dienen te worden. Geloven doe je in de kerk.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Boels

   

  Dan ook het groene geloof? Maakbare natuur, maakbare mens, moeder aarde en het levensgas CO2 is giftig. Het programma van groen is mensvijandig. Verbieden helpt niet, confronteren met de negatieve gevolgen wel.

  reageer
 • As

   

  De scheiding tussen kerk en staat is helaas bij dit soort partijen ver te zoeken

  reageer
 • violet

   

  Jezus kwam op voor de minderheden. nu nog

  reageer
 • violet2

   

  Jezus leeft is een goed inicitief.Al we in God zouden geloven zal er geen onderscheid in het mensdom zijn.Allemaal gelijk .In welke rang en stand .Jezus had oog vooral voor de minderheden en behoeftige.Zo eenvoudig is het. Open je hart. dan stroomt Zijn liefde binnen. Hij zal bij je zijn.Dan komt er blijdschap en vrede in je hart.

  reageer
 • Rob

   

  Partij van helemaal niks alleen al de naam.

  reageer
 • Frank

   

  Gezien de bestuurlijke eigenaardigheden in bestuurlijk Dronten lijkt het mij een goed idee om masaal op deze partij te stemmen 😂 Wij zijn nu momenteel toch ook aan de goden over geleverd volgens mij

  reageer
 • Rein

   

  Ja, je kunt niet overal aan meedoen als je zo veel werk hebt.

  reageer
 • Bart leeft ook..

   

  Als Jezus dan toch echt gestorven is voor de mensheid, wat moet zo'n partijtje dan in de Gemeenteraad? Iedere keer als de vergadering begint bidden dat Jezus mag opstaan? Nee, serieus, het zou verboden moeten worden dat 'partijen' met een dergelijk standpunt, en waarschijnlijk een navenant partijprogramma aan de verkiezingen mee zouden kunnen doen. Een verkiezingsprogramma moet iets betekenen voor de maatschappij, iets maatschappelijks, iets sociaals en iets politieks. Het 'programma' van Jezus Leeft bevat niets van dat alles. Het is jammer dat de naam van Jezus met deze malloten weer eens door het slijk gehaald wordt ...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert