Vijftien uur non-stop honkballen voor het goede doel

DRONTEN
Vijftien uur lang achter elkaar honkballen slaan. Dat is hoe Sander Nuij zijn zaterdag heeft besteedt in Avontura Dronten. Daarmee wilde hij geld ophalen voor een goed doel, Het Vergeten Kind. Vooraf leek het hem een leuk idee, maar na elf uur zat hij er wel doorheen. 

"Het is toch wel wat zwaarder dan ik dacht," laat Nuij in een korte pauze weten. "Ik was ook wel echt even toe aan wat eten en even kunnen zitten." Elk uur mag hij vijf minuten pauze houden, maar hij mag het ook opsparen, zodat hij wat langer kan rusten. Dat is wat hij zaterdag rond 18:00 uur even deed. 

Hij heeft zelf drie kinderen, die hij 'alles kan geven', maar hij weet ook dat er ouders zijn die dat niet voor hun kinderen kunnen doen. "En daarom wil ik voor deze stichting geld inzamelen," vertelt hij. Zelf honkbalt Nuij al bijna 35 jaar, daarom wilde hij de uitdaging aangaan om zo lang mogelijk te slaan.

"Per uur gaan er 800 ballen doorheen, hebben we uitgerekend. En in totaal heb ik er na elf uur slaan nog maar elf gemist!" vertelt hij vol trots. Hij wilde met zijn actie 2000 euro ophalen. Na zaterdag stond de teller op ruim 1600 euro. 

reacties (1)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert