Ecologische school in Nobelhorst

ALMERE • Zo 11 februari 2018 | 15:47 • Zondag 11 februari 2018 | 15:47
Stichting Prisma begint vanaf 1 augustus met een ecologische basisschool in Almere, De Verwondering. Volgens de stichting wordt het de eerste ecologische basisschool van Nederland.

De Verwondering verrijst naast de Rode Buurtschuur in de wijk Nobelhorst. De eerste jaren wordt er les gegeven vanuit een tijdelijke locatie, het definitieve gebouw moet in 2020 klaar zijn.

Volgens toekomstig directeur Paula van Kuijk van de ecologische school past dit initiatief heel goed in de wijk. "Heel Almere Hout staat voor duurzaam, daar richten wij ook op," legt ze uit.

Wat is ecologisch onderwijs?
Stichting Prisma heeft nog 17 andere basisscholen in Almere, maar de lessen in Nobelhorst worden wezenlijk anders. Leerkrachten en scholieren gaan in De Verwondering aan de slag met natuurlijke producten en de school krijgt een buitenlokaal met een moestuin.

"Duurzaam onderwijs op een ecologische school gaat over het begrijpen van oorzaken en het werken aan oplossingen. Op De Verwondering werken de kinderen aan een eigen kijk op zichzelf, relaties met de ander en met de wereld én aan vraagstukken die er toe doen. Hierdoor zijn ze eigenaar van het eigen leren", aldus Prisma.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel