Gepest meisje schrijft brief: 'Ik word in mijn gezicht geslagen'

ALMERE • Di 13 februari 2018 | 9:54 • Dinsdag 13 februari 2018 | 9:54
"Een meisje heeft mij keihard in mijn gezicht geslagen en aan mijn haren getrokken", schrijft de tienjarige Amelia. Het meisje uit Almere wordt gepest op school en besloot om een emotionele brief aan haar directrice te schrijven. "Ze noemde mij kut-Marokkaan en kut-moslim. Door haar slaap ik niet goed."

De school doet volgens de moeder van het meisje al 2,5 jaar niets aan het pestgedrag. Voor haar is de maat vol en daarom heeft ze besloten om haar dochter deze week thuis te houden. Daarnaast stelt ze een ultimatum: 'Pestkop weg of mijn dochter weg'.

Amelia zit op Sterrenschool De Ruimte in Almere Poort. Een woordvoerder van de school zegt dat er in het belang van de kinderen geen mededelingen worden gedaan. "We gaan eerst uitzoeken wat er precies is gebeurd." De stichting Prisma, waar de school onderdeel van is, wil ook niet inhoudelijk reageren in het belang van beide betrokken kinderen. 

Loze beloftes
“Twee weken geleden bereikte het pestgedrag een piek”, schrijft Assie Azzamouri op haar Facebookpagina. “Toen is mijn dochter tijdens de les in het gezicht geslagen, met een zwelling tot gevolg.” De ouders van Amelia gingen toen "voor de zoveelste keer" in gesprek met de directie van de basisschool. De school beloofde om wat aan het pesten te gaan doen, maar een week later werd Amelia zowel fysiek als verbaal getreiterd door dezelfde pestkop.

De ouders van Amelia willen haar naar een andere school sturen als het pesten niet stopt. “Papa en mama willen dat ik naar een andere school ga, maar dat wil ik niet. Daarom wil ik nu om hulp vragen”, reageert het meisje in haar brief.

De moeder heeft inmiddels honderden reacties gekregen op Facebook. Waaronder ook boze reacties over de ouders van de 'pestkop'. Azzamouri benadrukt dat ze alleen juridisch advies wil en dat ze hoopt een oplossing te vinden die werkt voor beide partijen. Ze sluit af met een wanhopige oproep: "Vrienden, papa's, mama's, mensen, wat moet ik doen om te voorkomen dat mijn dochter zich een keer opknoopt?!"

Pestprotocol
Prisma heeft een zogeheten pestprotocol. Daarin staat dat onder meer dat kinderen elkaar niet ongewild mogen aanraken. Ook moeten ze van elkaars spullen afblijven en mogen ze geen grove taal gebruiken.

Deel artikel

reacties (22)

 • vera

    Za 6 oktober 2018 Zaterdag 6 oktober 2018

  Is hier op de sterrenschool in Gelderland niet veel antwee. Gaat zelfs nog een stapje verder. Heel erg.
  sterkte

  reageer
 • marcel

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  ik heb het zelf ook mee gemaakt met mijn dochter we zijn tientallen keren naar die school geweest om te praten en te vragen wanneer ze nu eens actie gaan nemen tegen de pester nou dat is nooit ze zullen misschien wat tegen de pester gezegd hebben maar de pester ging gewoon door 4 jaar lang ze in nu gelukkig van die school af naar voort gezet onderwijs.
  Ze moeten veel eerder en harder optreden tegen de pesters de gepeste kinderen lopen de schade op wat heel lang kan duren voordat ze hier overheen zijn.
  Als een kind elke dag gepest word en niemand doet er iets aan doet op een gegeven moment slaat hij door en ziet geen andere mogelijkheid meer en pakt een stuk hout of een mes en gebruikt dat tegen zijn pester die haar of hem elke dag pest duwt, schopt, slaat, laat struikelen, uitscheld, stompt, spullen afpakt, je voor schut zet, enz enz. Wie zijn schuld is dat dan ?

  reageer
 • Ed

    Di 13 februari 2018 Dinsdag 13 februari 2018

  In het gezicht slaan is het pesten voorbij. Dat is mishandeling. Deze school had veel eerder maatregelen moeten nemen.

  reageer
 • Pete

    Di 13 februari 2018 Dinsdag 13 februari 2018

  Doe bij de politie aangifte van de mishandeling. Dat deden wij op advies van de mentor en het pesten was meteen over.

  reageer
 • Nika eken

    Di 13 februari 2018 Dinsdag 13 februari 2018

  Ik ken Amelia en ik heb het gezien het was schokkend

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • eva

    Di 13 februari 2018 Dinsdag 13 februari 2018

  Pesten heeft 9 van de 10 x na schooltijd plaats en dan zijn de ouders van het pestkind verantwoordelijk, je kan niet alles op het bordje van de school plaatsen! Assertiviteitstraining is de beste oplossing. En alstublieft geen namen van scholen of juffen die slecht of goed zijn dat is doodeng voor leerkrachten , als hun naam daar staat en gevaarlijk!

  reageer
 • Rein

    Ma 12 februari 2018 Maandag 12 februari 2018

  Dat ze de leiding van een basisschool “directie” noemen vind ik al misselijkmakend. Vooral als ze helemaal geen leiding kunnen geven. Gewoon vervangen die mensen.

  reageer
 • angelina

    Ma 12 februari 2018 Maandag 12 februari 2018

  Goed zo lies! Het komt ontzettend veel voor,zowel volwassenen als kinderen pesten om zich goed te voelen over iemand anders hun rug! Ik spreek uit ervaring,en wanneer ze aangesproken worden geven ze nog de persoon de schuld ook! Dit gedrag moet voor zowel kinderen als volwassenen keihard afgestraft worden! Vreselijk voor dat meisje,en haar ouders,en de school mag zich de ogen uit de kop schamen! Evenals de ouders van de pester! Idd flink laten betalen ,moet je kijken hoe snel het is afgelopen want ooh ooh geld is voor dat soort types belangrijker dan de opvoeding en normen en waarden in het leven!

  reageer
 • Moeder

    Ma 12 februari 2018 Maandag 12 februari 2018

  Ik heb dit ook meegemaakt met mijn dochter. Ik moest mijn dochter vorig jaar 2 weken voor dat de school dicht ging van school halen. Mijn dochter is vanaf groep 2 gepest. Er werd niks gedaan door de Directeur of juffen. Ik had zoveel gesproken met ze voor een oplossing, toch niks. Mijn dochter werd in elkaar geslagen en ook uitgescholden. Ik belde gemeente Almere om daar een klacht neer te leggen. Ook heb ik geprobeerd klachten overal aan te geven zonder een oplossing. Ik heb mijn kind van die school gehaald en haar juf die ze nu heeft zegt tegen mij ik Snap er niks van dat ze op die school nooit wat deden, ze is lief en rustig. Haar nieuwe juf vind dat ze een aanwinst is voor haar nieuwe klas. Eindelijk nu in groep 8 voelt mijn docu zich gelukkig, maar je merkt soms dat ze er nog mee zit.

  reageer
 • Flevogoed

    Ma 12 februari 2018 Maandag 12 februari 2018

  Makkelijker gezegd als gedaan , dit is iets wat dieper gaat als praten of schrijven .

  reageer
 • Jan

    Ma 12 februari 2018 Maandag 12 februari 2018

  Ja hoor, laat het maar over een schadevergoeding gaan. Want dan wordt dit natuurlijk helemaal uitgemolken als racisme.. We weten helemaal niets van deze zaak af, dus laat al die adviezen maar even zitten.

  reageer
 • Christine

    Ma 12 februari 2018 Maandag 12 februari 2018

  Kopje thee koekje erbij ? Wat een schande

  reageer
 • Den

    Ma 12 februari 2018 Maandag 12 februari 2018

  Moeilijke problematiek. Pesters alleen maar straffen helpt niet, hoe aantrekkelijk het ook lijkt. Deel van de hulp is de gepestene heel veel begeleiding geven, omdat het in iedere nieuwe situatie hetzelfde gaat gebeuren met nieuwe pesters. Ook de pesters, hier gewoon kinderen moeten inzicht krijgen in hun handelen en de gevolgen daarvan.

  reageer
 • Lies

    Ma 12 februari 2018 Maandag 12 februari 2018

  Hoe 'zielig' ben je dan als je anderen pest! Of je nu volwassen bent of een kind...om je goed te voelen over de rug van een ander! heel triest!

  reageer
 • Kees

    Ma 12 februari 2018 Maandag 12 februari 2018

  Aanpakken die pestkoppen. Strax naar de hogere school en dan gaat het maar door. En rest van je leven ongelukkig

  reageer
 • Jol

    Ma 12 februari 2018 Maandag 12 februari 2018

  Vreselijk als je kind word gepest.is mijn dochter ook overkomen, ik heb gelijk gehandelde de pestkoppen gelijk met de harde hand aanpakken. Mijn dochter is me nu nog dankbaar.diegene die wordt gepest heeft geen fijn leven neem dat van mij aan.je kind iedele avond verdrietig zien breekt je hart.

  reageer
 • Henkie

    Ma 12 februari 2018 Maandag 12 februari 2018

  Wij hebben onze kinderen geleerd om van zich af te bijten. En dat heeft behoorlijk geholpen want thuiskomen met blauwe ogen of kapotte kleren was er nooit bij. Die je kind op een assertiviteitstraining en je zet verbeteringen.

  reageer
 • Pieter

    Ma 12 februari 2018 Maandag 12 februari 2018

  Maar hebben ze op school ook een lesmethode voor de sociaal-emotionele ontwikkeling? Een pestprotocol op zich haalt amper wat uit. Via een Socem-methode wordt er structureel wat gedaan aan waarden, normen, omgangsvormen.

  reageer
 • Richard

    Ma 12 februari 2018 Maandag 12 februari 2018

  Had bij mij kind al het recht in eigen handen genomen dan had de pestkop en de schoolleiding en de ouders van de pestkop een probleem. Blijkbaar moet het zo

  reageer
 • Thomas

    Ma 12 februari 2018 Maandag 12 februari 2018

  Goede zaak om dit in de media te brengen. Pas als het om hun reputatie gaat, doen de meeste scholen iets aan pesten. Tot die tijd is het 'ach, tja, moet ik hier iets aan doen? Is het alweer vrijdag? Mag ik al naar huis?' Juridisch advies trouwens: Stel de ouders van het pestende kind met de gedragsstoornis, gewoon civiel aansprakelijk voor gemaakte kosten en leed. Reken even voor wat je het je aan tijd en stress heeft gekost, a € 50 per uur, plus 20K voor psychisch leed, en kondig aan dat je dat voor de rechter zult brengen tenzij ze een begin maken met het voor het eerstopvoeden van hun kind. Meestal is het voor zulke ouders opeens 'echt' als ze zich realiseren dat dat hun biergeld van nu tot het jaar 2025 is. Tot die tijd is het gewoon 'andere mensen' en dat maakt ze niet uit.

  reageer
 • Sofie

    Ma 12 februari 2018 Maandag 12 februari 2018

  Gelijk de pestkop van school. En een straf voor de pester. Ik persoonlijk had gelijk andere maatregelen genomen. Als de school er geen gehoor aan gegeven heeft klaagde ik aan. En me kind zat op een andere school

  reageer
 • De meester

    Ma 12 februari 2018 Maandag 12 februari 2018

  De beste 'jurist' geeft les op de Krav Maga school. Gewoon een half jaartje meedoen en niemand komt nog aan je lijf. Oh, en één voor de pester is er ook één voor toeschouwers/hoera-roepers.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert