Gemeente vecht dwangsom om grondvermenging aan

ALMERE • Ma 12 februari 2018 | 15:20 • Maandag 12 februari 2018 | 15:20
Almere en de Milieu-inspectie stonden maandag tegenover elkaar bij de Raad van State. De gemeente vecht een dwangsom van 45.000 euro aan. Die is opgelegd omdat de gemeente de regels voor het onder meer het opslaan en verwerken van bouwgrond niet zou naleven.

Die regels zijn opgesteld om te voorkomen dat verontreinigde bouwgrond wordt vermengd met schone grond en vervolgens in nieuwbouwwijken terecht komt. 

'Alleen schone grond'
De gemeente Almere is het niet eens met de boete. 'Wij werken in Almere alleen met schone poldergrond en mengen dat nooit met mogelijk vervuilde grond van buiten de gemeente.'

De inspectie erkent ook dat de gemeente niet wordt verdacht van het illegaal vermengen van grond. De gemeente zou geen correcte melding hebben gedaan en niet over de juiste certificaten hebben beschikt. De gemeente heeft een certificaat voor het mengen van grond op het depot van Almere Poort. Op de locaties Vier Bruggenpad, Nobelhorst en Poortdreef is volgens de gemeente niet illegaal grond samengevoegd maar grond die al gemengd was correct gebruikt.

Almere wil de 45.000 euro teruggestort krijgen van de inspectie. De Raad van State doet binnen zes a twaalf weken uitspraak.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel