Bewoners Parkwijk willen niet langer in donker zitten
ALMERE
•
Volgens Jan Hartog, één van de bewoners, zorgt dat voor gevaarlijke situaties op bijvoorbeeld de rotonde in de Parkwijklaan. In het donker zijn fietsers, die vaak ook nog eens zonder verlichting rijden, daar amper te zien. Ook voelen mensen zich minder veilig in het donker als ze bijvoorbeeld gewoon de hond laat uitlaten.
Probleem staat niet op zichzelf
Ook op andere plekken in de stad waren de afgelopen tijd problemen met straatverlichting. Zo deden de lantaarnpalen aan de Jaagtmeent in Almere Haven het weken niet. In een paar straten in de Waterwijk zaten bewoners eind december meer dan een week in het donker. En in de Noorderplassen was geen gebrek aan verlichting, maar ontstond een soort onbedoelde disco: lampen bleven knipperen en dat hield twee avonden aan.
Uiteenlopende reden voor traag herstel
De gemeente is op de hoogte van de problemen, Dat het zolang duurt, heeft verschillende oorzaken. Zo moet eerst vastgesteld worden waar de storing zit. Zit die onder de grond, dus in de leidingen, dan is energiebedrijf Liander verantwoordelijk. Is de de storing bovengronds dan is de gemeente verantwoordelijk.
Daarnaast kampt Liander met een gebrek aan personeel en werkt de gemeente op haar beurt met een nieuwe aannemer. Een woordvoerder van de gemeente zei eerder dit jaar dat die nieuwe aannemer contractuele afspraken nog onvoldoende nakomt. Inmiddels zou er druk gewerkt worden om de achterstanden in te lopen.
reacties (18)
Palen26G123
ik kwam er vrijdagavond 16-feb langs en warempel het licht deed het weer! Bedankt omroep Flevoland en Almere Deze Week de media aandacht heeft zeker geholpen!
reageerkoorn
seizoenenbuurt , meistraat. 4 weken geleden werd de verlichting ( lantaarnpaal) gerepareerd die niet stuk was, resultaat na 3x info gemeente, nog steeds geen brandende lantaarnpaal. Dus geen reparatie binnen twee weken maar ook niet binnen 5 weken. Zijn weer in afwachting
reageerJaap
Als er niet geleverd wordt wat je als burger mag verwachten van je gemeente, dan zou het redelijk zijn dat daar compensatie tegenover staat. Dat verhoogt de motivatie om er íets aan te doen, bij de mensen die in gebreke blijven. Als een huurbaas in gebreke blijft dan houd je huur in. Als een gemeente in gebreke blijft dan zou je gemeentelijke lasten in moeten kunnen houden.
reageerMe
Hier in de Faunabuurt na 2 maanden geen lantaarnpalen die branden, vandaag eindelijk weer licht in het donker. Hopen dat het goed blijft gaan.
reageerRi
Ik had de eerste melding over een storing in parkwijk half december gedaan. Er fietsen erg veel kinderen in het donker, je moet er niet aan denken dat er iets gebeurd. Dan is de gemeente Almere wel nalatig geweest. Neem de verantwoordelijkheid!
reageerPalen 26G123
Dit is bij de scholen en sporthal belachelijk dat dit niet wordt gefixt. Paalnummers 26Gxxx
reageerJohn
Tijd dat de gemeente ingrijpt. In Oosterwold wonen meerdere gezinnen zonder water en stroom. Liander laat het afweten. Dat kan in Almere.
reageerMerreha
Gevolg van het liberale beleid in Nederland. Publieke diensten zijn geprivatiseerd en moeten winst maken. Aanbesteding zou goed zijn voor de concurrentie en de prijs. Praktijk is dat een gemeente slechter af is dan voorheen. Kortom, uw dankbetuigingen kunnen naar de vier grote partijen die Nederland met deze ellende hebben opgezadeld.
reageerpeter van den bemt
Maandenlang geen straatverlichting, midden in de winter, vind ik echt te zot voor woorden. Daar is geen excuus voor. Voor jou is het gebrek aan verlichting op de fietspaden een probleem. Dat is net zo structureel als de storingen, over heel Almere, in de straatverlichting 's nachts.
reageerpeter van den bemt
Voorafgaand aan deze reactie had ik een andere ingestuurd met de strekking dat het werkelijk ONGEHOORD is dat een buurt MAANDEN zonder straatverlichting zit. Dat het ONGEHOORD is dat ze zich NU nog af moeten vragen of de storing op het terrein van de gemeente of LIANDER zit. De vraag wie het op moet lossen en betalen, is belangrijker dan de burgers die, omdat ze daar kennelijk niet uitkomen, maandenlang in het donker zitten. NU moet er actie komen. Het gekissebis over het geld, maak je maar later af. Daar mogen de burgers geen last van ondervinden. Dat gebeurt nu wel. SCHANDALIG!!! Alle buurten zouden dit, apart, moeten melden bij de Nationale Ombudsman. Die kan dan de gemeente behoorlijk op de vingers tikken.
reageerEd Molenaar
Er is mjnder geld doordat het b.v. naar floriade gaat. 26 maart zijn we van pvda en la af. Hopelijk kiezen we dusdanig dat een nieuwe coalitie de focus op huidige problemen zet en fun-projecten even uitstelt.
reageerJannie
Tsjonge ik zou de rechter vd rechten vd mens erbij halen. Wat een ophef voor een proces dat een keertje wat langer dan kort duurt. In 99 procent vd gevallen wordt het snel opgelost. 4 straten met een blijkbaar groter probleem in een stad van 200.000 inwoners. En er is ook nog een acceptabele verklaring gegeven. Overigens is fietspaden tijdig voorzien van licht een zwak onderdeel van almere. Dat is veel structureler.
reageerDirk
raampje dicht lichtjes uit deur op slot , gemeente almere maakt het inbrekers gemakkelijk.
reageerErwin van marle
Er is 22 jan een schouw geweest bij ons in de buurt aan de Noorwegenkade te Almere poort. Alle lantaarnpalen zijn nagekeken. En ja ze branden nog steeds niet. Dit toont aan dat zo iets simpels met een begroting van 800 milj nog niemand dit kan oplossen.
reageerMichael
Laatst al gemeld op de site verbeter de buurt en dan een week later deden een hoop lichten het weer maar nu is parkwijklaan weer een donker gat...
reageerpeter van den bemt
Ik bedoel: melden bij de Nationale Ombudsman (melden bij de gemeente levert natuurlijk niets op)
reageerpeter van den bemt
Ik raad trouwens de betreffende buurten aan dit te melden bij de gemeentelijke ombudsman, ieder hun eigen situatie.
reageerJohn
Dit is echt almere op zijn best. Ze willen alles en iedereen binnenhalen. Maar als je er eenmaal woont of werkt laten ze je barsten. Het kan in almere.
reageer