Bewoners Parkwijk willen niet langer in donker zitten

ALMERE
Bewoners van de Parkwijk in Almere willen dat  de straatverlichting in hun wijk eindelijk eens wordt gerepareerd. Sinds december blijft het 's avonds donker langs onder meer de Boomgaardweg, de Bongerdlaan en een deel van de  Parkwijklaan.

Volgens Jan Hartog, één van de bewoners, zorgt dat voor gevaarlijke situaties op bijvoorbeeld de rotonde in de Parkwijklaan. In het donker zijn fietsers, die vaak ook nog eens zonder verlichting rijden, daar amper te zien. Ook voelen mensen zich minder veilig in het donker als ze bijvoorbeeld gewoon de hond laat uitlaten. 

Probleem staat niet op zichzelf
Ook op andere plekken in de stad waren de afgelopen tijd problemen met straatverlichting. Zo deden de lantaarnpalen aan de Jaagtmeent in Almere Haven het weken niet. In een paar straten in de Waterwijk zaten bewoners eind december meer dan een week in het donker. En in de Noorderplassen was geen gebrek aan verlichting, maar ontstond een soort onbedoelde disco: lampen bleven knipperen en dat hield twee avonden aan. 

Uiteenlopende reden voor traag herstel
De gemeente is op de hoogte van de problemen, Dat het zolang duurt, heeft verschillende oorzaken. Zo moet eerst vastgesteld worden waar de storing zit. Zit die onder de grond, dus in de leidingen, dan is energiebedrijf Liander verantwoordelijk. Is de de storing bovengronds dan is de gemeente verantwoordelijk.

Daarnaast kampt Liander met een gebrek aan personeel en werkt de gemeente op haar beurt met een nieuwe aannemer. Een woordvoerder van de gemeente zei eerder dit jaar dat die nieuwe aannemer contractuele afspraken nog onvoldoende nakomt. Inmiddels zou er druk gewerkt worden om de achterstanden in te lopen.

reacties (18)

 • Palen26G123

   

  ik kwam er vrijdagavond 16-feb langs en warempel het licht deed het weer! Bedankt omroep Flevoland en Almere Deze Week de media aandacht heeft zeker geholpen!

  reageer
 • koorn

   

  seizoenenbuurt , meistraat. 4 weken geleden werd de verlichting ( lantaarnpaal) gerepareerd die niet stuk was, resultaat na 3x info gemeente, nog steeds geen brandende lantaarnpaal. Dus geen reparatie binnen twee weken maar ook niet binnen 5 weken. Zijn weer in afwachting

  reageer
 • Jaap

   

  Als er niet geleverd wordt wat je als burger mag verwachten van je gemeente, dan zou het redelijk zijn dat daar compensatie tegenover staat. Dat verhoogt de motivatie om er íets aan te doen, bij de mensen die in gebreke blijven. Als een huurbaas in gebreke blijft dan houd je huur in. Als een gemeente in gebreke blijft dan zou je gemeentelijke lasten in moeten kunnen houden.

  reageer
 • Me

   

  Hier in de Faunabuurt na 2 maanden geen lantaarnpalen die branden, vandaag eindelijk weer licht in het donker. Hopen dat het goed blijft gaan.

  reageer
 • Ri

   

  Ik had de eerste melding over een storing in parkwijk half december gedaan. Er fietsen erg veel kinderen in het donker, je moet er niet aan denken dat er iets gebeurd. Dan is de gemeente Almere wel nalatig geweest. Neem de verantwoordelijkheid!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Palen 26G123

   

  Dit is bij de scholen en sporthal belachelijk dat dit niet wordt gefixt. Paalnummers 26Gxxx

  reageer
 • John

   

  Tijd dat de gemeente ingrijpt. In Oosterwold wonen meerdere gezinnen zonder water en stroom. Liander laat het afweten. Dat kan in Almere.

  reageer
 • Merreha

   

  Gevolg van het liberale beleid in Nederland. Publieke diensten zijn geprivatiseerd en moeten winst maken. Aanbesteding zou goed zijn voor de concurrentie en de prijs. Praktijk is dat een gemeente slechter af is dan voorheen. Kortom, uw dankbetuigingen kunnen naar de vier grote partijen die Nederland met deze ellende hebben opgezadeld.

  reageer
 • peter van den bemt

   

  Maandenlang geen straatverlichting, midden in de winter, vind ik echt te zot voor woorden. Daar is geen excuus voor. Voor jou is het gebrek aan verlichting op de fietspaden een probleem. Dat is net zo structureel als de storingen, over heel Almere, in de straatverlichting 's nachts.

  reageer
 • peter van den bemt

   

  Voorafgaand aan deze reactie had ik een andere ingestuurd met de strekking dat het werkelijk ONGEHOORD is dat een buurt MAANDEN zonder straatverlichting zit. Dat het ONGEHOORD is dat ze zich NU nog af moeten vragen of de storing op het terrein van de gemeente of LIANDER zit. De vraag wie het op moet lossen en betalen, is belangrijker dan de burgers die, omdat ze daar kennelijk niet uitkomen, maandenlang in het donker zitten. NU moet er actie komen. Het gekissebis over het geld, maak je maar later af. Daar mogen de burgers geen last van ondervinden. Dat gebeurt nu wel. SCHANDALIG!!! Alle buurten zouden dit, apart, moeten melden bij de Nationale Ombudsman. Die kan dan de gemeente behoorlijk op de vingers tikken.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Er is mjnder geld doordat het b.v. naar floriade gaat. 26 maart zijn we van pvda en la af. Hopelijk kiezen we dusdanig dat een nieuwe coalitie de focus op huidige problemen zet en fun-projecten even uitstelt.

  reageer
 • Jannie

   

  Tsjonge ik zou de rechter vd rechten vd mens erbij halen. Wat een ophef voor een proces dat een keertje wat langer dan kort duurt. In 99 procent vd gevallen wordt het snel opgelost. 4 straten met een blijkbaar groter probleem in een stad van 200.000 inwoners. En er is ook nog een acceptabele verklaring gegeven. Overigens is fietspaden tijdig voorzien van licht een zwak onderdeel van almere. Dat is veel structureler.

  reageer
 • Dirk

   

  raampje dicht lichtjes uit deur op slot , gemeente almere maakt het inbrekers gemakkelijk.

  reageer
 • Erwin van marle

   

  Er is 22 jan een schouw geweest bij ons in de buurt aan de Noorwegenkade te Almere poort. Alle lantaarnpalen zijn nagekeken. En ja ze branden nog steeds niet. Dit toont aan dat zo iets simpels met een begroting van 800 milj nog niemand dit kan oplossen.

  reageer
 • Michael

   

  Laatst al gemeld op de site verbeter de buurt en dan een week later deden een hoop lichten het weer maar nu is parkwijklaan weer een donker gat...

  reageer
 • peter van den bemt

   

  Ik bedoel: melden bij de Nationale Ombudsman (melden bij de gemeente levert natuurlijk niets op)

  reageer
 • peter van den bemt

   

  Ik raad trouwens de betreffende buurten aan dit te melden bij de gemeentelijke ombudsman, ieder hun eigen situatie.

  reageer
 • John

   

  Dit is echt almere op zijn best. Ze willen alles en iedereen binnenhalen. Maar als je er eenmaal woont of werkt laten ze je barsten. Het kan in almere.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert