Plannen 'sfeerloos stadshart' vallen in de smaak

LELYSTAD • Ma 12 februari 2018 | 22:36 • Maandag 12 februari 2018 | 22:36
Veel bezoekers zijn maandagavond afgekomen op een informatiemarkt van de gemeente Lelystad. Daar werden toekomstplannen voor het stadshart gepresenteerd. Ook kregen bezoekers een inkijkje in andere projecten, zoals de wijken Theaterkwartier en Parkwijk, die flink worden aangepakt. 

De Promesse en de Waagpassage worden in de nieuwe plannen in ieder geval een stuk groener gemaakt. Ook komen er kleine fonteintjes in de bestrating. In het Theaterkwartier moeten vooral meer cafés en andere horecabedrijven komen. 

'Liefde over Stadshart'
"Het centrum heeft een update nodig", zegt Jeroen van der Tas, een van de bezoekers. "De leegstand van de winkels en het ontbreken van gezelligheid zorgt ervoor dat je niet 'gezellig' de stad ingaat, dus ik mis de sfeer." Dat ervaart ook Marie de Wolf. "De frisse lucht en de natuur spreken ons aan, maar voor entertainment zoeken we het altijd buiten Lelystad. Dat zouden we graag anders zien."

"Lelystad heeft veel groen, maar mensen ervaren het stadshart als stenig", weet wethouder Janneke Sparreboom (VVD). Volgens haar moet er 'wat liefde over het stadshart heen' om het weer aantrekkelijk te maken. "We krijgen nu de kans om het stadshart, maar ook de Parkwijk, om te bouwen in een gebied waar Lelystedelingen weer graag willen zijn." De langgewenste bioscoop helpt daar volgens Sparreboom bij, ondanks eerdere kritiek van een deskundige.

Parkwijk
Ongeveer tweeduizend belangstellenden hebben zich ingeschreven bij de projectontwikkelaar voor een nieuw huis. De verwachting is dat de bouw over enkele maanden van start gaat.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (12)

 • Lelytowner

    Wo 14 februari 2018 Woensdag 14 februari 2018

  Ach, al die reacties van “slachtoffers”, wat doen jullie om Leystad te verbeteren? Mevr Sparreboom doet ons allen een ambitieus toekomen voor het verbeteren van het Stadshart en toch blijven we zeuren. Ik hoop dat de raad haar plannen gaat steunen en dat we echt een stad gaan worden.

  reageer
 • Huppeldepup

    Di 13 februari 2018 Dinsdag 13 februari 2018

  Café's waar je gratis koffie kan drinken zijn er genoeg: Supermarkten. Bij de kaasafdeling haal je ook nog een blokje kaas en bij de brood...... jaja, je raadt het al een stukje brood of koek. Iemand die slim is en zich goed voorbereid gaat voor een dubbeltje (hebben we die nog?) de hele wereld rond.

  reageer
 • Jop

    Di 13 februari 2018 Dinsdag 13 februari 2018

  Ja, en de gemeente heeft dus niks te zeggen over die slager of groenteman. Valt allemaal onder detailhandel net als de islamitische slager of een kledingzaak. De gemeente kan enkel aangeven waar detailhandel of horeca mogelijk is, maar niks over wie er in mag komen.

  reageer
 • Wolverine

    Di 13 februari 2018 Dinsdag 13 februari 2018

  Lieve mensen,gedoemd om te mislukken.er is hier geen geld onder de mensen.en fonteintjes ,die worden gesloopt.en café,s.die hebben ook geen kans,nu de rechter heeft besloten om ook geen rookplekken te realiseren meer.helaas maar waar.

  reageer
 • Tuuk

    Di 13 februari 2018 Dinsdag 13 februari 2018

  Ach, brutaal mens heeft se halve wereld he! Ouderen gratis koffie whaha hoe kom je er op!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan, de Lelystedeling

    Di 13 februari 2018 Dinsdag 13 februari 2018

  Ik wil dat de gemeente er een Nederlandse slager, dito groenteman neerzet. Ook wil ik weer een fatsoenelijke warenhuis waar ik lekker kan kijken. In Amsterdam konden we ooit voor 70 cent een bakkie kopen. Nu moet ik zelfs voor parkeren betalen! Dat doe ik dus niet wand dat is veels te duur. Waarom zouden ze geen gratis cafe voor ouderen in het centrum neerzetten zodat we gratis een bakkie kunnen drinken. Laat de rijken maar betalen in De Haag. Ik ben slim en verstandig, ik weet op wie ik stem.

  reageer
 • Jaap

    Di 13 februari 2018 Dinsdag 13 februari 2018

  Blijf ook maar weg, we zitten ook niet te wachten op iemand die nog geen eurootje kan missen om te parkeren.

  reageer
 • Rob

    Di 13 februari 2018 Dinsdag 13 februari 2018

  Zie hier de reacties, gezelligheid mag niets kosten en gaan discussie voeren over het invoeren van parkeergeld. Blijf dan lekker thuis in je gezellige woonwijk en koop bij je discounter om de hoek.

  reageer
 • Linda

    Di 13 februari 2018 Dinsdag 13 februari 2018

  Nee, die 0,43 cent is vast te duur... je kunt ook lopen of fietsen, betaal je niets, maar krijgt ook geen geld toe!

  reageer
 • Bas

    Di 13 februari 2018 Dinsdag 13 februari 2018

  En kom eens met camera toezicht. Voel me er al jaren niet veilig en alles wordt vernield

  reageer
 • Stevie

    Di 13 februari 2018 Dinsdag 13 februari 2018

  En maar doordrukken die bioscoop. Eerst ruimtes stadhuis verhuren aan ondernemers, die dus vals concurreren met andere ondernemers, dan ineens moeten we een 'huiskamer' hebben, en nu tegen adviezen in toch die bios naast de Agora. Laat dit soort zaken toch aan de deskundigen over.

  reageer
 • Sam

    Di 13 februari 2018 Dinsdag 13 februari 2018

  En het betaald parkeren? Gaan ze dat nu ook eindelijk afschaffen? Want dat is de reden dat ik NOOIT naar het stadshart kom.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert