Subsidie voor snel internet buitengebied

DRONTEN • Di 13 februari 2018 | 17:26 • Dinsdag 13 februari 2018 | 17:26
Om de aanleg van snel internet in het buitengebied van Dronten te stimuleren komt het college van burgemeester en wethouders van Dronten met een subsidieregeling. 

De regeling komt er op verzoek van de gemeenteraad. Bedrijven in het buitengebied kunnen een financiële bijdrage krijgen als ze een snelle internetverbinding willen realiseren.

"In de huidige tijd kun je je niet voorstellen dat er bedrijven zijn, in de toeristische, recreatieve maar ook agrarische sector, die geen snel internet hebben", zegt burgemeester De Jonge. "Mooi dat we hen daarbij met deze regeling kunnen helpen.” Het gaat om afgelegen of in bossen gevestigde bedrijven, waardoor het extra duur is om snel internet aan te leggen.

Glasvezel is op komst
De gemeente wijst er op dat provinciale staten binnenkort besluiten over de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Zuidelijk en Oostelijk Flevoland. Ondernemers die daar niet op kunnen wachten, kunnen gebruikmaken van de subsidieregeling.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel