Subsidie voor snel internet buitengebied

DRONTEN
Om de aanleg van snel internet in het buitengebied van Dronten te stimuleren komt het college van burgemeester en wethouders van Dronten met een subsidieregeling. 

De regeling komt er op verzoek van de gemeenteraad. Bedrijven in het buitengebied kunnen een financiële bijdrage krijgen als ze een snelle internetverbinding willen realiseren.

"In de huidige tijd kun je je niet voorstellen dat er bedrijven zijn, in de toeristische, recreatieve maar ook agrarische sector, die geen snel internet hebben", zegt burgemeester De Jonge. "Mooi dat we hen daarbij met deze regeling kunnen helpen.” Het gaat om afgelegen of in bossen gevestigde bedrijven, waardoor het extra duur is om snel internet aan te leggen.

Glasvezel is op komst
De gemeente wijst er op dat provinciale staten binnenkort besluiten over de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Zuidelijk en Oostelijk Flevoland. Ondernemers die daar niet op kunnen wachten, kunnen gebruikmaken van de subsidieregeling.
 

reacties (3)

 • Pieter

   

  Hoezo subsidie voor het buitengebied! Zijn toch ook andere oplossingen voor met schotel! Bedrijven in Dronten krijgen toch ook geen ook geen subsidie voor snel internet? Op grote delen van het industrieterrein ligt ook geen glasvezel. Vast weer een kunstje van de CDA om bij de boeren stemmen te werven!

  reageer
 • henk

   

  Goed dat ze in het buitengebied subsidie krijgen voor snel internet , hoeven ze niet meer op de fiets om een brief naar de brievenbus te brengen

  reageer
 • Jan

   

  In hoeverre strookt dit met Europese regelgeving?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert