Protest tegen laadpaal afgewezen

ALMERE • Wo 14 februari 2018 | 12:01 • Woensdag 14 februari 2018 | 12:01
De Raad van State heeft het bezwaar van Almeerder Luuk Wegman afgewezen. Hij was het niet eens met de plek van een laadpaal voor een elektrische auto bij hem in de straat.

Aan het Buitenhof in Haven werd voor het huis van iemand met een elektrische auto een laadpaal geplaatst. Hij had de laadpaal ook aangevraagd en woont aan het einde van een doodlopende straat. Op die manier werd het een soort privé-parkeerplaats, volgens de bezwaarmaker Wegman. De gemeente was het daar niet mee eens en vindt het de beste plaats voor deze laadpaal.

Volgens de regels moet een auto na vijf uur opladen worden weggehaald. Een gemeentewoordvoerder zei bij de behandeling van de zaak dat het erg lastig is om te controleren. "We kunnen moeilijk om drie uur ’s nachts aanbellen en meneer vragen om zijn auto weg te halen." 

Wegman hoopte ook dat de zaak een aanzet zou zijn om een beter beleid te voeren voor het plaatsen van laadpalen. Hij is bang dat er conflicten en burenruzies ontstaan. "Wat als er straks meer Buitenhof-bewoners elektrische auto’s krijgen en ook hun auto willen opladen?"

Voor nu kon de Raad van State alleen zeggen dat de gemeente in het geval van deze laadpaal geen fouten heeft gemaakt.

Deel artikel

reacties (4)

 • Frenk

    Wo 14 februari 2018 Woensdag 14 februari 2018

  Man man man wat een gezeur, visitekaartje onder je voorruit en elke elektrische rijder kan je een appje sturen. Gezeur om niks, mensen moeten niet denken dat de gemeente parkeerplek voor hun deur van hun is.

  reageer
 • Alexandros des Burgus

    Wo 14 februari 2018 Woensdag 14 februari 2018

  Volgende wijk misschien wat meer autoparkeerplekken neerzetten. Net zoals in de rest van Almere. Dan heb je dit gezeur niet!

  reageer
 • Tonnie

    Wo 14 februari 2018 Woensdag 14 februari 2018

  Gewoon en benzine auto nemen geen last meer

  reageer
 • De Vies

    Wo 14 februari 2018 Woensdag 14 februari 2018

  Natuurlijk, juppen met elektrische auto's winnen het altijd. In parkeergarages hebben ze de mooiste plekken en nu in de wijken ook. Bah. Milieumaffia.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert