30 jaar cel en tbs voor dubbele hotelmoord

ALMERE
30 jaar cel en tbs met dwangverpleging. Dat is de straf die de 48-jarige René de L. woensdag heeft gekregen van de rechtbank in Arnhem.

Volgens de rechtbank is bewezen dat hij een dubbele moord heeft gepleegd in maart vorig jaar. L. bracht toen de Arnhemse hoteleigenaar Bennie Peters en een dakloze vrouw met messteken om het leven.

L. pleegde de moorden nadat hij niet terugkeerde van zijn proefverlof vanuit de Almeerse Oostvaarderskliniek. De man zat daar een eerdere tbs-straf uit en had een werkervaringsplek bij het VoedselLoket Almere.

Hoe kon hij ontsnappen? 
Op woensdag 15 maart pakte hij de autosleutels van een bedrijfsauto van het Voedselloket en ging er vervolgens vandoor. Ruim een week later, op donderdagavond 23 maart, werden in het voormalige hotel Rembrandt in Arnhem de lichamen van de twee slachtoffers gevonden. Beiden zijn met messteken om het leven gebracht. 

De 30 jaar cel en tbs met dwangverpleging is ook wat het OM twee weken geleden had geëist. De rechtbank komt tot moord omdat zij bewezen vindt dat de man met voorbedachte rade de beide slachtoffers heeft gedood.​

 

reacties (1)

  • Bozua

     

    Ziek en daardoor dus levensgevaarlijk en had dus nog geen velof mogen hebben!!! Maar als je dat door ongekwalificeerd personeel laat beoordelen krijg je zulke zware delictterugval gevallen

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert