Ruim duizend Flevolanders stellen zich verkiesbaar

FLEVOLAND • Wo 14 februari 2018 | 13:26 • Woensdag 14 februari 2018 | 13:26

Ruim duizend Flevolanders zijn in de race voor een zetel in één van de zes gemeenteraden. In totaal doen er 65 politieke partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Zij strijden om 174 zetels.    

In Almere doen de meeste politieke partijen mee. Het zijn er zestien en dan dat is één partij meer dan vier jaar geleden. Er zijn vijf partijen die voor het eerst een gooi doen naar een zetel in de gemeenteraad.  

Hoeveel vrouwen doen er mee?


Eén op de drie kandidaat-raadsleden in Flevoland is vrouw. Ruim 300 vrouwen hebben zich verkiesbaar gesteld. In Almere en Lelystad zijn gemiddeld iets meer vrouwen politiek actief. Urk blijft daarin achter. Daar is maar 14 procent kandidaten op de lijst van het vrouwelijk geslacht.

In die gemeente zijn ook vier politieke partijen waar uitsluitend alleen mannen op de lijst staan. Het gaat om de PVV, SGP, Hart voor Urk en de Urker Gereformeerde Partij. Ook de PVV in Lelystad, Zeewolde Liberaal en Jezus Leeft in Noordoostpolder en Dronten hebben geen vrouwen op de lijst staan. 

Wat doet Omroep Flevoland aan de verkiezingen? 


In aanloop naar de verkiezingen besteedt Omroep Flevoland vanaf 12 maart elke dag uitgebreid aandacht aan de gemeenteraadsverkiezingen. Naast discussies tussen politieke partijen, gaan we ook ontbijten met opvallende personen op de lijst en spreken we met partijen die voor het eerst meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel