Wat moet de provincie zonder de SP?

FLEVOLAND • Wo 14 februari 2018 | 17:20 • Woensdag 14 februari 2018 | 17:20
Provinciale Staten denken na over de mogelijkheden voor een nieuw college van Gedeputeerde Staten nu de SP er uit dreigt te stappen. De crisis is het gevolg van een vertrouwensbreuk tussen SP-gedeputeerde Ad Meijer en de drie collegepartijen VVD, CDA en D66. Die partijen zegden dinsdag het vertrouwen in Meijer op, maar de SP blijft achter de gedeputeerde staan.

Als Meijer bij de volgende vergadering zijn functie moet neerleggen, dan stapt de SP uit het college, zo liet fractievoorzitter Ine de Waal aan Omroep Flevoland weten. Omdat het college van GS zonder de SP geen meerderheid meer heeft in Provinciale Staten, wordt er druk nagedacht over andere samenstellingen.

Twee opties lijken het meest kansrijk: de SP kan vervangen worden door een combinatie van de PvdA en GroenLinks, of door een combinatie van de ChristenUnie en de SGP. Een derde mogelijkheid is dat het huidige college van VVD, CDA en D66 doorgaat als minderheidscollege tot de verkiezingen van volgend jaar. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel