OM eist cel- en taakstraf voor drugsdealer met verboden wapen

LELYSTAD
Een man uit Nunspeet heeft 240 dagen cel, waarvan 200 voorwaardelijk, en een werkstraf van 150 uur tegen zich horen eisen. De ex-Lelystedeling zou begin vorig jaar drugs hebben gedeald in zijn voormalige woonplaats. 

Bij zijn arrestatie had de man coke, xtc, een verboden mes en een balletjespistool bij zich. Volgens hem was het van iemand anders. Hij probeerde ook met valse biljetten van 20 en 50 euro te tanken bij een tankstation in Lelystad. Hij zegt zelf dat hij het geld kreeg van iemand die een televisie van hem kocht en dat hij niet wist dat het nep was..

Het dealen had hij gedaan om zijn geldproblemen op te lossen. Na zijn arrestatie moest hij naar eigen zeggen zijn woonplaats ontvluchten omdat hij werd bedreigd door de grote bazen achter de drugshandel. Inmiddels woont hij in een caravan in Nunspeet.

Een uitspraak volgt over twee weken. 

reacties (2)

 • oudvisser

   

  het stelen van een brood is gevaarlijker boete 181 euro en een jaar ontzegging om in die winkel weer je boodschappen doet (het brood was voor je onderhoud van je gezin )

  reageer
 • Julia

   

  Nou, wat een strenge straf zeg. Drugsdealen, valsemunterij en verboden wapenbezit. Dat je voor dergelijke futuliteiten überhaupt nog met Justitie in aanraking komt. De rechters in Nederland leven in hun eigen bubble.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert