School's Cool: Vrijwilligers helpen al 10 jaar scholieren

LELYSTAD
Het project School's Cool bestaat 10 jaar in Lelystad. De organisatie begeleidt kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken in hun eerste jaar op de middelbare school. In de afgelopen jaren zijn er 225 kinderen geholpen. Van deze kinderen ging 95 procent naar het volgende schooljaar.

Mentor en scholier
De coaching wordt gegeven door vrijwilligers. Dat zijn mentoren die anderhalf jaar lang wekelijks op bezoek komen. Een van deze mentoren is Geert Weistra. Hij hielp onder meer Delanio Summerville toen hij in 2016 naar de middelbare school ging. ''We leren de kinderen vooral om te plannen. We proberen structuur aan te brengen want hoe pak je een proefwerk aan?'' Het doel is om hierdoor schooluitval tegen te gaan. 

Delanio zit inmiddels in de tweede klas. Het project heeft hem naar eigen zeggen goed gedaan. ''Ik denk dat het anders niet goed was afgelopen.'' Wekelijks kreeg hij zijn mentor over de vloer. ''Geert is aardig maar soms had ik er geen zin in,'' geeft Delanio toe. Inmiddels gaat het beter met de scholier. ''Mijn cijfers zijn goed maar het gedrag kan beter.''

reacties (3)

 • Wieke

   

  Omdat 'school is koel' niet zo cool klinkt 😉?

  reageer
 • Zenno

   

  Prima initiatief. Veel ouders kunnen hun kind dit niet zelf bieden. Kinderen die dreigen te ontsporen, kunnen zo ook sneller de juiste hulp krijgen.

  reageer
 • Julia

   

  Waarom weer in het Engels?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert