Baasjes staan op Valentijnsdag stil bij dood huisdieren

ALMERE
Twintig mensen kwamen woensdagavond op Dierenuitvaartcentrum Anubis in Almere Buiten bijeen om stil te staan bij de dood van hun huisdieren. Zij hadden zich verzameld op een veld bij het uitvaartcentrum waar de dieren liggen begraven. De aanwezigen staken onder meer kaarsjes aan.

Het initiatief was van Heiko Donga van Dierenuitvaartcentrum Anubis. Hij maakte gebruik van Valentijnsdag om mensen die hun huisdier hebben verloren, bij elkaar te brengen. 

"Valentijn staat normaal voor de liefde naar mensen toe. Wij hebben juist deze dag gekozen om de dood van de dieren te herdenken," laat Donga weten.

reacties (7)

 • Pietje Precies

   

  Mark Rutte is de weg kwijt, dit is heel normaal. Mijn poes hoort bij het gezin, ze is heel trouw. Mensen zijn vaak veel minder trouw dan de viervoeters!

  reageer
 • Karin Muller - de Vries

   

  k vind het een geweldig initiatief. Een hond of kat of welk huisdier dan ook is een deel van het gezin.

  reageer
 • Almere

   

  Hoezo zou dit te ver gaan? Als mensen daar troost vinden en behoefte aan hebben, vallen ze hier toch niemand mee lastig? Een dier is een echt gezinslid en als een gezinslid wegvalt, moet daar om gerouwd worden. Wie zijn wij om te beoordelen hoe iemand dit doet. Het is hun maatje, hun metgezel en hun manier van afscheid nemen. Laat het dan bij hun hoe zij dit willen invullen

  reageer
 • Vera

   

  Sorry hoor maar ik heb zelf altijd honden en katten maar dit gaat mijn ook te ver.

  reageer
 • Peter

   

  We zijn echt helemaal de weg kwijt!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Wilma

   

  Nee, je kunt zo van een hond of kat houden; ze stellen niet teleur en vooral honden; tot hun laatste ademhaling blijven zij je trouw. Maar dat is iets wat je zelf meegemaakt moet hebben.

  reageer
 • Jur

   

  Ik kan me heel goed voorstellen dat iemand erg veel van zijn/haar huisdier houdt of gehouden heeft. Maar kom op zeg: gaat dit niet wat te ver?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert