'Verhuis voetbalvelden Batavia'90 naar plek naast Palazzo'

LELYSTAD • Do 15 februari 2018 | 13:56 • Donderdag 15 februari 2018 | 13:56
Verplaats de voetbalvelden van Batavia ‘90 in Lelystad naar het terrein tussen de gevangenis en Palazzo. Met dat idee komt de voorzitter van de club.

Verkeerschaos
Op sportpark Doggersbank, waar de club nu zit, is te weinig ruimte om te groeien. Bovendien is er op wedstrijddagen geregeld sprake van verkeersoverlast. De voetbalvelden liggen namelijk midden in een woonwijk. Batavia '90 is de afgelopen jaren gegroeid van zo'n 200 tot 800 leden. 

Schoolcampus
Nu de club kijkt naar de aanleg van een kunstgrasveld wordt ook gekeken naar alternatieve locaties. Zo werd eerst gedacht aan een plek bij huidige sportvelden van de Rietlanden. Daar waar ook de nieuwe middelbare schoolcampus komt. Aangezien de ruimte door de nieuwbouw van de campus beperkt is, is het oog nu gevallen op het veld naast Palazzo. 

Voorzitter Marco Knippenberg denkt dat ook andere sportverenigingen zoals korfbalvereniging Exakwa en de American Footballclub Lelystad Commanders goed uit de voeten zouden kunnen op de nieuwe locatie. 

Door een groot sportcomplex te realiseren vlak naast de nieuwe middelbare school hoopt Knippenberg jongeren te stimuleren meer te gaan sporten.

Politieke steun  
Het idee voor de verhuizing krijgt steun van de politieke partij Leefbaar Lelystad.  Fractievoorzitter Jack Schoone is optimistisch. Vooral de link met de middelbare school ziet hij helemaal zitten.

En doordat de grond waar Batavia'90 nu zit verkocht kan worden, is het plan volgens Schoone ook financieel haalbaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel