Onderzoek naar Dierenasiel Almere schiet niet op

ALMERE • Do 15 februari 2018 | 16:47 • Donderdag 15 februari 2018 | 16:47
Het onderzoek naar negatieve berichten over Stichting Dierenasiel Almere is nog niet afgerond. Dat schrijven burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. Accountantskantoor PwC onderzoekt in opdracht van de gemeente of berichten kloppen die in de Gooi-en Eemlander stonden. Daar werd gesteld dat de stichting er financieel niet goed voor staat. Volgens een oud-medewerker kwam dat door wanprestaties van bestuursleden.

De voormalig directeur en de voormalig accountant van het Dierenasiel werkten aanvankelijk niet mee aan het onderzoek. Hun medewerking was cruciaal. PwC wilde daarom stoppen met het onderzoek, maar kreeg toen alsnog de toezegging dat de voormalig directeur mee zal werken. De ex-accountant laat het afweten.

Als de voormalig directeur meewerkt, zal het accountantskantoor een rapportage opstellen. Maar die is mogelijk dan niet compleet, omdat de voormalig accountant niet meewerkt.

Onderzoek naar financiële mogelijkheden
De gemeente bekijkt of er geld is om de dierenopvang open te kunnen houdenOok is er hulp aan het bestuur geboden om de bedrijfsvoering op orde te krijgen. 

reacties (3)

 • Anne-Mieke Heyman

    Ma 5 maart Maandag 5 maart

  Ik wil juist een hond uit het asiel halen. Hij/zij moet alleen tegen katten kunnen en ik heb 1 trap. Ik hoop dat mijn eigen dierenasiel mij wil helpen.

  reageer
 • Roon

    Do 15 februari Donderdag 15 februari

  Jammer, maar al te vaak zitten "bestuurders" er alleen maar om te kunnen graaien in de geldpotjes van stichtingen en/of verenigingen. Zakken vullen en de rest is bijzaak. Ploft de zaak dan zijn ze pleite. Dit soort bedrijven draait veelvuldig op de positieve drive en inzet van personeel en vrijwilligers. Hou vol...

  reageer
 • Koos

    Do 15 februari Donderdag 15 februari

  Wij vinden het een prima organisatie waar we onze hond al vele jaren brengen. Aardige medewerkers ook.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert