OFW wil meer kleine woningen bouwen

DRONTEN
Woningcoöperatie Oost Flevoland Woondiensten (OFW) wil meer kleine woningen gaan bouwen. Dat staat in de plannen van de woningcoöperatie uit Dronten. Daar staat tegenover dat een deel van de eengezinswoningen wordt verkocht. Ook worden 48- woningen over een aantal jaar gerenoveerd.

De woningcorporatie wil verder dat iedereen binnen twee jaar een woning krijgt. Verder is de organisatie van plan om zogeheten 'flexiblele woningen' te bouwen. Dat zijn woningen die makkelijk en goedkoop kunnen worden aangepast aan de behoeften van de bewoners. Bijvoorbeeld voor senioren die langer thuis willen wonen. 

Een ander speerpunt is het CO2 neutraal maken van alle huizen. Dit moet in 2050 klaar zijn. De materialen waarmee de nieuwe woningen worden gebouwd moeten herbruikbaar zijn. 

reacties (2)

 • pieter de oude

   

  OFW en Dronten geven hier mee aan een gemeente te willen zijn waar jonge gezinnen niet meer welkom zijn en dat met de uitbreiding van het vliegveld in het verschiet. Een gevarieerde leeftijdsopbouw lijkt mij het gezondste voor een gemeente en stop eens met dat oplappen van die oude woningen in die vergane slecht toegankelijke wijkjes, nieuw metselwerk maakt een woning echt niet modern.

  reageer
 • Faerie

   

  Oh nee! OFW! Ga nou niet Almere achterna! De reden dat veel mensen naar Dronten e.o. trokken is omdat daar nog betaalbare eengezinswoningen zijn! Dat is al helaas ook niet meer zo, maar gewoon marktconform en dat is al jammer. Maar ga nou niet dezelfde fout maken! De vraag in de markt ligt echt bij goedkope eengezinswoningen van 3-5 kamers! Dat studenten en andere alleenstaanden zich laten verleiden om in een klein kippenhok te gaan wonen in Almere is omdat er amper iets anders is! Niet omdat ze het zo enorm graag willen. Als men kan kiezen, kiest men daar echt niet voor! Doe het niet! Alsjeblieft!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert