Snel internet als compensatie voor te hoge ozb

LELYSTAD • Vr 16 februari 2018 | 11:25 • Vrijdag 16 februari 2018 | 11:25
De gemeente Lelystad wil 270 woningeigenaren in het buitengebied snel internet geven, om ze te compenseren voor te veel betaalde onroerend zaak belasting. Met de aanleg is een bedrag van ruim een half miljoen euro gemoeid.

Door een aanpassing van berekenwijze betalen eigenaren van Lelystadse bedrijfspanden met een woning, boerderijen, en bedrijven op Noordersluis sinds 2011 fors meer ozb. De gemeenteraad droeg burgemeester en wethouders in 2016 op om uit te zoeken hoeveel de gedupeerden te veel hadden betaald en op welke manier dit kon worden gecompenseerd.

Omdat terugbetalen wettelijk niet is toegestaan, heeft de gemeente gekeken naar andere manieren iets voor de benadeelden te doen. Daarbij is overlegd met de Land en Tuinbouworganisatie LTO, omdat onder de getroffenen veel boeren zijn. Volgens LTO is er onder hun aangeslotenen rond Lelystad veel behoefte aan betere internetverbindingen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel