VVD wil stadsbussen allGo weer naar Gooisekant West

ALMERE • Vr 16 februari 2018 | 13:42 • Vrijdag 16 februari 2018 | 13:42
De Almeerse VVD wil dat stadsbussen van allGo weer gaan rijden naar bushalte Gooisekant West. Sinds de invoering van de nieuwe dienstregeling in december stoppen op deze halte alleen nog de regionale lijnen 322 en 323.

Inmiddels blijkt dat het tijdens de ochtendspits erg druk is op die lijnen. allGo heeft vorige maand dan ook besloten om tijdens de spits extra bussen in te zetten op het traject. Ook is een Almeerder een petitie gestart om de halte Gooisekant West weer in de normale dienstregeling te krijgen. 

De VVD wijst erop dat een deel van de inwoners van de Literatuurwijk nu zijn aangewezen op de haltes Literatuurwijk West en Midden. Deze liggen op veel verdere afstand dan de halte Gooisekant. Ook rijden de regionale bussen met een lagere frequentie.

In schriftelijke vragen aan het college van b&w zegt de VVD te willen weten in hoeverre het mogelijk is om de halte Gooisekant West onderdeel te maken van de lijn M4. Ook is de partij benieuwd welke financiële consequenties daaraan zijn verbonden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel