Groene Sluis deelt weer meer geld uit

LELYSTAD • Za 17 februari 2018 | 10:26 • Zaterdag 17 februari 2018 | 10:26
Stichting Kringloopwinkel De Groene Sluis heeft voor de zesde keer de jaarwinst uitgedeeld aan goede doelen. Dit jaar is 85.000 euro verdeeld, een recordbedrag. Vorig jaar ging er nog 65.000 euro naar goede doelen.

In totaal profiteerden 44 organisaties van de winst. Het hoogste bedrag, 12.000 euro, ging naar de Voedselbank in Lelystad. De Korenaar krijgt het geld als steun voor de verhuizing. Stichting Respijthuis, die mantelzorgers ontlast, kreeg 5000 euro. 

Andere goede doelen die geld krijgen, zijn onder andere de stichting Samen en Sociaal, de stichting Bultparkcomité, Woonzorg Flevoland, zangtheater Circle of Music, Stichting Zuiderzeezwerfdieren en De Buizerd.

De Groene Sluis maakte de verdeling bekend tijdens een bijeenkomst in het nieuwe deelpand, waar een sociale werkplaats komt. Wethouder Elly van Wageningen was er bij. "Het is fantastisch wat alle vrijwilligers opnieuw hebben gerealiseerd. De Groene Sluis draagt bij aan het recyclen en hergebruiken van spullen, maar de opbrengst komt ook weer ten goede aan de inwoners en organisaties in Lelystad", aldus de wethouder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel