Acteurs oefenen voor 'Het Spektakel van Lelystad'

LELYSTAD • Za 17 februari 2018 | 12:29 • Zaterdag 17 februari 2018 | 12:29
De acteurs van de Lelystadse musical 'Zilte zee, zoete dromen' zijn zaterdag begonnen met de voorbereidingen van de voorstelling, die op drie dagen in juni aan de Zilverparkkade wordt opgevoerd. In theater Posa hebben zij samen het script gelezen, dat ze de komende vier maanden uit hun hoofd moeten leren.

'Zilte zee, zoete dromen' is een liefdesverhaal over de geschiedenis van Lelystad. De hoofdpersonen zijn Teun en Roos, die als een Romeo en Julia opgroeien in een stad die op de zee is gewonnen. In het stuk komen vier versies van Teun en Roos voor: als kind, als puber, volwassene en oudere. Ook ingenieur Cornelis Lely speelt een hoofdrol. De meeste acteurs komen uit de provinciehoofdstad zelf.

Dansscholen
Het script is geschreven door Patricia van Mierlo, terwijl Julia Bless de regie voert. Naast acteurs doen er dansscholen en koren aan de musical-achtige productie mee. Zij zijn al weken bezig met het oefenen van de eerste dansacts en liedjes. Sinds september zijn er vier auditie-rondes geweest.

Drijvend podium Zilverpark
Voor de productie wordt er in de vijver van het Zilverpark een groot drijvend podium gebouwd. Op de kade komt een grote tribune. De try-out vindt plaats op donderdag 21 juni, de officiële premiere is vrijdag 22 juni, met op zaterdag een derde voorstelling. Binnenkort begint de kaartverkoop.

De musical is een initiatief van LelyKracht, de samenwerking tussen de Flevomeer Bibliotheek, CKV de Kubus, het Sportbedrijf Lelystad en Welzijn Lelystad dat met activiteiten voor de inwoners de band tussen Lelystedelingen wil verbeteren.  
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel