Gegarandeerd zwemdiploma voor kinderen uit arme gezinnen

NOORDOOSTPOLDER • Di 20 februari 2018 | 10:06 • Dinsdag 20 februari 2018 | 10:06
Alle kinderen uit gezinnen met een laag inkomen kunnen vanaf nu in Noordoostpolder een zwemdiploma halen. De gemeenteraad nam daarvoor maandag een amendement van de ChristenUnie-SGP over. Alleen de VVD stemde tegen.

Arme gezinnen in Noordoostpolder konden de afgelopen jaren ook al een vergoeding aanvragen voor zwemles, maar tot nog toe stond hiervoor een vast bedrag. Omdat niet alle kinderen even snel zijn, lukte het in de praktijk niet altijd om voor het beschikbare geld een diploma te behalen. Volgens de gemeente kwam het voor dat ouders hun kinderen weer van zwemles afhaalden als ze de resterende lessen zelf moesten betalen

'Ieder kind moet diploma kunnen halen'
Met het Bosbad en enkele zwembaden in de omgeving is nu afgesproken dat kinderen net zo lang mogen lessen tot ze hun diploma hebben. De gemeente wilde dit mogelijk maken voor gezinnen met een inkomen tot 110 procent van de bijstandsnorm. De politiek verhoogde dit naar 120 procent, omdat de partijen vinden dat in een waterrijke gemeenten als de Noordoostpolder ieder kind een diploma moet kunnen behalen. 

De regeling geldt voor kinderen tussen de 5 en 18 jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel