Schokkerhoek wordt heldenwijk

URK • Di 20 februari 2018 | 13:28 • Dinsdag 20 februari 2018 | 13:28

De straten in de nieuwe wijk Schokkerhoek op Urk worden hoogstwaarschijnlijk vernoemd naar 'helden van weleer', zoals Michiel de Ruyter en Jan Pieterszoon Coen. De gemeenteraad van Urk steunt een motie van Hart voor Urk om Nederlanders die een belangrijke rol in het koloniale verleden hebben gespeeld in de straatnamen te eren.

Hart voor Urk hekelt de maatschappelijke discussie over het slavernijverleden van Nederland en de discussie over de rol die personen als De Ruyter daarin hebben gespeeld. Volgens Koffeman wordt het gedrag van helden uit de geschiedenis in twijfel getrokken door een 'linkse minderheid die over ons land wil beslissen'.

Officieel beslist de straatnamencommissie over nieuwe straatnamen, maar Gerrit Post, enig lid van die commissie én wethouder, liet maandagavond tijdens de raadsvergadering al weten dat hij zich goed in de motie kan vinden.

In januari maakte Hart voor Urk het plan bekend


De raadsvergadering

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel