Straatfotograaf vindt Lelystad mooi

LELYSTAD • Di 20 februari 2018 | 13:55 • Dinsdag 20 februari 2018 | 13:55
Fotograaf Wesley van Zutphen uit Lelystad werkt vanuit broedplaats 't LAPP in Lelystad aan zijn toekomst als kunstenaar. Als fotograaf werkt hij het liefst nog met ouderwetse analoge film. In zijn donkere kamer in 't LAPP ontwikkelt en drukt hij zijn foto's af. "In 't LAPP komen mensen samen die hetzelfde denken, dat vind ik fijn", aldus Wesley. Hij vindt dat er in Lelystad veel te weining ruimte is voor kunstenaars en creatieve ondernemers. "In Zwolle, waar ik op school zit, zijn er websites waar je ateliers kan huren. Dat mis ik in Lelystad".

Thema's
Het liefst maakt hij foto's van het landschap. "De kust van Lelystad is erg mooi, maar ook het polderlandschap heeft een leegte die mij erg aanspreekt. Het centrum van de stad zou beter kunnen, maar lelijk is ook mooi", aldus de jonge fotograaf. 

Toekomst
Wesley zit nu in het laatste jaar van zijn MBO-opleiding fotografie in Zwolle. Na de zomer hoopt hij te kunnen beginnen aan de kunstacademie. "Ik wil graag kunstenaar worden, al blijft fotografie altijd mijn passie". 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel