Start sloop beheergebouw Oostvaardersplassen

LELYSTAD • Di 20 februari 2018 | 14:45 • Dinsdag 20 februari 2018 | 14:45

Het beheergebouw van Staatsbosbeheer aan de Kitsweg in Lelystad wordt vanaf woensdag met de grond gelijk gemaakt. Het pand heeft veel weg van een piramide en staat aan de rand van het natuurgebied de Oostvaardersplassen. Op de plaats van het oude gebouw komt een splinternieuw gebouw te staan dat aan de hedendaagse wensen voldoet.  

Iedereen die in het oude beheergebouw werkt zit al vanaf oktober in een noodgebouw. "Daar is het beter vertoeven dan in het oude gebouw", zegt boswachter Hans-Erik Kuypers. Het is volgens hem dus hoog tijd dat er wordt begonnen met de werkzaamheden. "Het oude gebouw is slecht geïsoleerd, erg duurzaam is het dus niet", zegt Kuypers. Daarnaast is de indeling volgens hem niet bij uitstek handig. Hij verheugt zich op de komst van de nieuwe werkplek.

Het oude gebouw staat er al sinds de jaren tachtig. Eerst werd het gebruikt door de Rijksdienst van de IJsselmeerpolders. In 1996 werd het gebouw eigendom van Staatsbosbeheer. 

Asbest


Woensdag wordt er begonnen met het verwijderen van de asbesthoudende daken. Vervolgens wordt de rest van het beheergebouw gesloopt. Delen die nog bruikbaar zijn, worden gerecycled. 

Wetenschap


Naar verwachting staat het nieuwe pand er over ongeveer vier maanden. Er wordt een speciale ruimte gemaakt waarin wetenschappelijk onderzoek gedaan kan worden.  

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel