Conductrice redt jonge zwaan langs het spoor

ALMERE • Wo 21 februari 2018 | 16:58 • Woensdag 21 februari 2018 | 16:58
Hoofdconductrice Marion Ruepert heeft woensdag een jonge zwaan gered van een wisse dood. Het dier zat op het spoor in de buurt van Almere Poort. 

"Ik ben samen met de machinist uitgestapt. Eerst hebben we wel even gekeken of we veilig waren. Daarna hebben we de zwaan opgepakt en in de cabine gezet", vertelt Ruepert. De vogel is vervolgens meegereisd naar Almere Centrum.

Hij is nagekeken door Dierenambulance Midden Nederland. Het dier had alleen wat schaafwondjes op zijn snavel. Verder was er niets aan de hand. "Hij was alleen een beetje heel erg onder de indruk", schrijft de dierenambulance op Facebook. De zwaan, die voortaan door het leven gaat als Roy, maakt het volgens Ruepert goed.

Schaap
De hoofdconductrice en haar collega redden wel vaker dieren die langs het spoor zitten. Ze zijn zelfs een keer gestopt voor een schaap dat op zijn rug lag. "Ik ben een echte dierenliefhebber", zegt ze.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel