Hof buigt zich eindelijk over zaak dode Nathalie van Poelgeest

LELYSTAD • Wo 21 februari 2018 | 18:31 • Woensdag 21 februari 2018 | 18:31
Het gerechtshof in Leeuwarden gaat zich volgende week eindelijk buigen over de zaak van de dode Nathalie van Poelgeest uit Lelystad. De verdachte in deze zaak werd vier jaar geleden vrijgesproken door de rechtbank, maar het hoger beroep liet op zich wachten.

In mei 2012 werd de 41-jarige Van Poelgeest doodgeschoten. Ze werd gevonden met een kogel in het hoofd, in het huis van haar moeder aan de Neringweg. Het OM verdacht haar ex-vriend Dennis H. en eiste 12 jaar cel tegen hem. Hij heeft bekend dat hij aanwezig was op het fatale moment, maar dat Nathalie zelf met het pistool speelde en hem per ongeluk liet afgaan. 

De rechters vonden dat uit het bewijsmateriaal niet duidelijk te zien was dat hij de schutter was en spraken hem in 2013 vrij van doodslag. Wel werd 49-jarige Dennis H. uit veroordeeld tot 4 maanden cel wegens verboden wapenbezit. 

Geschokte reactie
De familie Van Poelgeest reageerde geschokt en het OM ging in hoger beroep. De voorbereiding hierop nam jaren in beslag vanwege nieuw onderzoek dat werd gedaan op verzoek van het OM en de advocaten van de verdachte. Zo is er een reconstructie gemaakt van de gang van zaken die bewuste nacht.

Raadsels
De zaak is omgeven door een paar onopgeloste details. Zo werd Van Poelgeest pas twee dagen na haar dood gevonden. En op dat moment was het huis van binnenuit hermetisch afgesloten. Het is onduidelijk hoe de dader de woning heeft verlaten. Ook is het vuurwapen nooit gevonden. Hiervoor zijn wel meerdere pogingen gedaan met onder andere duikers. 

Op donderdag 1 maart dient de zaak voor het gerechtshof in Leeuwarden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel