Succesvol bedrijf vecht voor bescherming eigen product

ALMERE • Do 22 februari 2018 | 16:20 • Donderdag 22 februari 2018 | 16:20
Het Almeerse bedrijf Boorwerk BV betaalt elk jaar tussen de 200.000 en 300.000 euro om de uitvinding van eigenaar Richard Boske te beschermen tegen namaak. Hij heeft de ProFit ontwikkeld, een speciale zaag om gaten in verschillende materialen beter en sneller te kunnen maken. Het product werd een groot succes.

Het bedrijf groeide in tien jaar tijd van tien naar vijfendertig medewerkers in Almere en nog eens dertig in China. Boorwerk is actief in vijftien landen. De omzet groeide van 2 naar 10 miljoen euro.

Diverse bedrijven uit onder meer Taiwan en Duitsland proberen dezelfde zaag na te maken. Zij beweren dat hun zagen niet lijken op die van Boorwerk in Almere. Richard Boske is daarom diverse rechtszaken begonnen. In een aantal zaken is hij in het gelijk gesteld. Drie andere zaken lopen nog. Donderdagmiddag werd bekend dat Boorwerk in hoger beroep een zaak in Düsseldorf heeft gewonnen. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel