Verbeek 'verkent' situatie na motie van wantrouwen

FLEVOLAND
Commissaris van de Koning Leen Verbeek gaat volgende week gesprekken voeren met alle fractievoorzitters in Provinciale Staten.

Verbeek wil met deze 'verkenning' weten hoe de huidige situatie in het provinciebestuur is na de motie van wantrouwen tegen gedeputeerde Ad Meijer. De VVD, CDA en D66 hadden die  ingediend, maar de motie werd woensdag niet aangenomen.

De VVD, CDA en D66 zitten met de SP in het college maar kunnen niet overweg met SP-gedeputeerde Meijer. De fractievoorzitters van alle partijen hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen voor de verkenning. 
 

reacties (4)

 • johan

   

  Helaas is de CvdK al jaren de controle kwijt in de provincie, misschien in de spiegel kijken. Misschien tijd voor hem om met pensioen te gaan.

  reageer
 • Pieter

   

  Niks 'voortschrijdend inzicht' Hans, precies zoals Verbeek dat zie. Een Commissaris des Konings is geen vormer van coalities. Dat was hij niet dat is hij niet en dat zal hij hopelijk ook nooit worden. En wat dat met de politieke partij die iemand aanhangt heeft te maken is mij een raadsel.

  reageer
 • Raadslid

   

  Ieder zelfrespecterend statenlid zou er goed aan doen deze nietszeggende/functioneerde CdK de wacht aan te zeggen middels een motie.

  reageer
 • Hans Keuper

   

  Kennelijk is er bij de heer Verbeek sprake van 'voortschrijdend inzicht' aangaande zijn functie-omschrijving. 2 Dagen geleden mocht uit de mond van de Commissaris van de Koning nog worden opgetekend dat hij "geen vormer is van coalities en geen dokter is voor coalities", hetgeen de vraag deed rijzen wat deze PvdA-'regent' dan eigenlijk wel doet .....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert