PVV: "Crisis provinciebestuur is droomscenario"

FLEVOLAND

Oppositiepartij PVV toont zich uitermate verheugd over de crisis die is ontstaan in het provinciebestuur. 

De gedeputeerden Jaap Lodders, Jan Nico Appelman en Michiel Rijsberman zijn opgestapt omdat ze niet meer kunnen samenwerken met hun SP-collega Ad Meijer. In het tv-programma Over Flevoland Gesproken noemt PVV-fractievoorzitter Chris Jansen dat een droomscenario. 

Jansen geeft toe dat zijn partij aanvankelijk van plan was zelf een motie van wantrouwen in te dienen tegen gedeputeerde Meijer. Nadat VVD, CDA en D66 woensdag het vertrouwen in Meijer opzegden, besloot de PVV om de SP-bestuurder juist te steunen. "Ons doel was maximale schade voor het college, en dat is uitstekend gelukt", aldus Jansen.

Het gesprek met Jansen is vrijdagmiddag opgenomen, een paar uur voordat de gedeputeerden zijn opgestapt.  

reacties (19)

 • Rein

   

  Als je in een provinciaal bestuur plaats neemt om zo veel mogelijk schade daarin aan te richten vind ik dat Chris Jansen daar niet thuis hoort. Je neemt plaats in een bestuur om je werk te doen ten behoeve van de provincie. Is dit structureel bij de PVV? Mijn mening? > ook opstappen > en snel !!

  reageer
 • F. Burger

   

  Hoezo PvdA? Het was toch een coalitie van VVD, CDA, D’66 en SP. Maar PVV gefeliciteerd, een zo groot mogelijke politieke chaos is bereikt! De kans om in het college van Gedeputeerde Staten te komen lijkt mij er echter niet groter op geworden.

  reageer
 • Stevie

   

  Dat kan je nu wel vinden, maar zolang een partij als de PVV gedemoniseerd wordt maar wel durft te uiten wat er bij de gewone man speelt is het een partij om rekening mee te houden, maar ook DENK is zo een partij, schreeuwen en weinig genuanceerd, en toch populair.

  reageer
 • Lexxie

   

  Nee die leugenaars en graaiers van de vvd en pvda zijn beter zeker. Whahaaaha

  reageer
 • Jaap

   

  Soms heb je twijfels. Zouden er, ondanks populistisch en opportunistisch gebral, toch nog wel redelijk normaal denkende mensen bij de partij voor verwijdering zitten? Zo eentje die er bij onze peroxide ponum per ongeluk door is geslipt. Gelukkig word je snel gerustgesteld en roeptoetert een mislukte charismatisch voorman weer wat in onze richting. Als de wat weeë en bedorven lucht opgetrokken is weet je het weer. Het zat niet onder je schoenzolen. Het hangt in een te krap bankje en mag zijn handje ophouden bij het stemmen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jansen van de PVV is een wolf in schaapskleren. Dat dit soort mensen ons vertegenwoordigen is gewoon een schande voor onze democratie. Weg met dit soort PVV ers....

  reageer
 • Jan

   

  PVV heeft er weer een paar ton aan wachtgeld doorheen gejaagd. En straks weer moord en brand schreeuwen over het wachtgeld. Je kan je klok erop gelijk zetten.

  reageer
 • A.Sleep

   

  De ware aard van de PVV: zoveel mogelijk schade aanrichten?? Goed dat te weten vóórdat de GR verkiezingen er zijn. In mijn opinie: schandalige opstelling om zo met belasting geld van de burger om te gaan! De PVV diskwalificeert zichzelf.

  reageer
 • Yolanda

   

  Hoe herken je een rat? (Is een boek, maar dat hoef ik niet te lezen om deze typering te herkennen). En er ook nog trots op zijn!

  reageer
 • Jordi

   

  PVV zoals altijd: MOSTERD NA DE MAALTIJD.

  reageer
 • HH

   

  Het disfunctioneren van iemand is dus minder belangrijk dan maximale schade? Hoe verzin je het. De PVV moet zelf eens (bestuurs)verantwoordelijkheid nemen. Of was die maximale schade bedoeld om de provincie Flevoland op te heffen? Wees dan eerlijk dat dat je standpunt en doel is!

  reageer
 • CT

   

  Maximale schade voor het college, je bent toch stapellurend gek. Vechten leuk, maar hij vergeet dat de inwoners van d provincie hier helemaal niets aan hebben. Maar ja we kennen de PVV geen enkele inhoud alleen alles voor de bühne. De boel ontregelen. Ze moesten verboden worden.

  reageer
 • Margrie

   

  PVV wil maximale schade en waait met alle winden mee. Daar zijn we als Flevolanders bar slecht mee af en wat een arrogantie. Doel was college onderuit halen. En met zoiets zou je moeten samenwerken om iets op te bouwen?

  reageer
 • Jan

   

  En zo jaagt de PVV weer een paar ton extra wachtgeld doorheen. En dan straks moord en brand schreeuwen.

  reageer
 • Aap uit de mouw...

   

  Jaja, PVV stemmers opgelet. Er wordt dus veel aan je beloofd, maar uiteindelijk gebruiken ze alleen je stem om hun zakken te vullen en de boel zoveel mogelijk kapot te maken. En dan hebben we straks weer een economische crisis waar we allemaal slechter van worden.

  reageer
 • André

   

  Dit noemen ze met alle winden mee waaien.. Wat een achterbaks gedrag.

  reageer
 • Peter

   

  En nu valt PVV door de mand. Maximale schade .... wie wordt daar beter van? En voor de toekomst iets wat we al wisten.... niet mee samenwerken. Het lijkt me verstandig dat de fractievoorzitter bad iT expose zelf maar opstapt om fatsoenlijk verder te kunnen als partij.

  reageer
 • John

   

  Wat een gluiperds. Men werkt dus niet voor flevolands belang maar voor eigen belang. Waardeloze houding.

  reageer
 • kees d.

   

  Dus de PVV gaat zowel over rechts als over links om haar zin te krijgen? Wat een aasgieren!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert