'Geen censuur op Facebookpagina gemeente'

LELYSTAD • Ma 26 februari 2018 | 21:02 • Maandag 26 februari 2018 | 21:02

De gemeente Lelystad ontkent dat bij een Facebookbericht over afvalinzameling honderden reacties zijn verwijderd. Die indruk was ontstaan binnen de Facebookgroep Geklets Lelystad. Volgens de gemeente was het bericht, waar veel op gereageerd werd, een advertentie die automatisch afliep op 22 februari.

Om te voorkomen dat de indruk blijft bestaan dat de gemeente aan censuur doet, wordt de advertentie tot 6 maart in ere hersteld, inclusief de oude reacties. 

Veel reacties op inzamelingsplannen


Lelystad staat aan de vooravond van een nieuw systeem van restafval inzamelen en dat houdt veel mensen bezig. Inwoners die het aangaat, kunnen hun voorkeur voor een afvalbak aan huis of een ondergrondse container in de wijk uitspreken. 

Vorige week werd duidelijk dat veel adressen ten onrechte geen uitnodiging hebben ontvangen. Zij krijgen alsnog de mogelijkheid om hun voorkeur uit te spreken. Daarnaast heeft de gemeente de termijn waarbinnen de keuze gemaakt moet worden, verlengd tot 18 maart. Volgende week donderdag is er nog een extra informatiebijeenkomst op het stadhuis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel