Gemeente start campagne 'Lang zult u wonen'

LELYSTAD • Wo 28 februari 2018 | 22:29 • Woensdag 28 februari 2018 | 22:29

De gemeente Lelystad is begonnen met de campagne 'Lang zult u wonen'. Met deze voorlichtingscampagne wil de gemeente bereiken dat ouderen hun woning tijdig levensloopbestendig maken.  

De Rijksoverheid zet er op in dat senioren langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Vaak zijn er in huis aanpassingen nodig om de veiligheid en het comfort op peil te houden. "Het is niet meer vanzelfsprekend dat ouderen terecht kunnen in een verzorgingshuis", zegt wethouder Janneke Sparreboom. De gemeente Lelystad wil voorkomen dat mensen pas gaan nadenken over aanpassingen als er al een ongeluk is gebeurd. 

Toilet, trap en badkamer


Met de campagne 'Lang zult u wonen' wil de gemeente inwoners informeren wat zij zelf kunnen doen om het huis geschikt te maken voor de oude dag. Dan kan het gaan om een verlaagd toilet, een tweede trapleuning of antislipmateriaal in de badkamer. De gemeente kan zogenoemde blijversleningen verstrekken om de aanpassingen te financieren.

De campagne is uitbesteed aan de organisatie Lang zult u wonen. Dit communicatiebureau organiseert deze campagne al in meerdere gemeenten door het land. Ook in de gemeente Dronten is de campagne actief.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel