Verdachten liquidatie Ali Motamed langer vast

ALMERE • Vr 2 maart 2018 | 10:52 • Vrijdag 2 maart 2018 | 10:52

Twee Amsterdammers die verdacht worden van betrokkenheid bij de liquidatie van Ali Motamed in de Almeerse Hendrik Marsmanstraat blijven 90 dagen langer vast zitten. Dat heeft de rechtbank bepaald. Het 56-jarige slachtoffer werd 15 december 2015 voor zijn woning doodgeschoten.  

Amsterdammers


Er werden medio februari drie Amsterdammers opgepakt. Eén van hen werd na verhoor vrijgelaten, maar blijft verdachte. De twee anderen zitten dus nog vast. De politie sluit niet uit dat er meer verdachten worden opgepakt. Het motief voor de moord is nog niet duidelijk, Motamed was monteur voor Eneco en was die ochtend op weg naar zijn werk.

Wat gebeurde er die ochtend?


Iets voor 7 uur 's ochtends werd Ali Motamed neergeschoten op de Hendrik Marsmanstraat. Dat gebeurde vlakbij zijn bedrijfsbus. Het slachtoffer werd zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht, waar hij later kwam te overlijden.

Kort hierna werd een brandende BMW gezien op de Wodanstraat in Almere Poort. Het was de auto die door de daders als vluchtauto was gebruikt en daar in brand was gestoken. De politie vermoedt dat de daders zich daarna hebben verstopt in een huis in Almere Poort. 

Ook zijn er bewakingsbeelden gevonden van de BMW, die een paar dagen voor de moord op 15 december 2015 te zien is op de Hendrik Marsmanstraat. In Opsporing Verzocht is ook aandacht besteed aan deze zaak. Wat uiteindelijk heeft geleid tot de aanhouding van deze drie verdachten is onduidelijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel