Kamervragen over mishandeling meisje met hoofddoek

EMMELOORD • Di 6 maart 2018 | 23:03 • Dinsdag 6 maart 2018 | 23:03

Tweede kamerlid-Farid Azarkan van DENK heeft Kamervragen gesteld naar aanleiding van de mishandeling van een 14-jarig meisje, twee weken geleden in Emmeloord.

Azarkan wil van de Minister van Justitie en Veiligheid weten of het klopt dat het meisje "op de grond liggend het ziekenhuis in werd geslagen en geschopt, met een hersenschudding tot gevolg, vanwege het feit dat zij terecht weigerde om haar hoofddoek af te doen". 

Ook wil DENK weten of de minister contact met het meisje heeft opgenomen. De partij vraagt verder wat de minister kan doen om ervoor te zorgen dat de twee daders van de mishandeling zo snel mogelijk zullen worden aangehouden.

Azarkan wil ook weten wat de minister specifiek doet en gaat doen om moslimhaat te bestrijden en welk budget hiervoor beschikbaar is. DENK pleit bovendien voor een speciale politie-eenheidtegen antiislamitisch geweld, als onderdeel van een bredere racismepolitie

Tot slot wil de partij weten of zij op de hoogte kan worden gehouden van de voortgang van het politieonderzoek naar de twee daders en daarna van de justitiële vervolging van hen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel