Eerste vrachtschip kan aanmeren in Flevokust Haven

LELYSTAD • Vr 9 maart 2018 | 15:34 • Vrijdag 9 maart 2018 | 15:34

Binnen enkele dagen zal voor het eerst een schip aanmeren in de Flevokust Haven. De nieuwe goederenhaven ten noorden van Lelystad is voor de helft klaar.

Voorlopig is voor de vrachtschepen een kade van 200 meter beschikbaar De komende maanden wordt hieraan nog eens 200 meter toegevoegd. Als alles goed gaat, wordt de haven in de zomer helemaal in gebruik genomen.

Agrarische en industriële goederen


De haven is bedoeld voor transport van goederen van en naar zeehavens zoals die van Rotterdam en Antwerpen. Voor een groot deel gaat het om de afvoer van agrarische producten, maar er zullen ook industriële goederen worden verladen.

Grenzend aan de haven komt een bedrijventerrein. De grondwerkzaamheden op dit binnendijkse terrein zijn bijna klaar. De komende tijd kunnen daar bedrijfsgebouwen verrijzen.

Haven levert banen op


Het logistieke centrum is een grote wens van de gemeente Lelystad en de provincie Flevoland. Ze verwachten dat de Flevolandse economie flink van de investering gaat profiteren.

Gedeputeerde Jan Nico Appelman rekent op veel nieuwe werkgelegenheid. “Het bedrijventerrein wordt in de eerste fase 7 hectare groot. Je kunt rekenen dat op elke hectare 35 tot 40 mensen komen te werken.”

De haven en het bedrijventerrein kunnen in de toekomst worden vergroot. Er is ruimte om de kade te verlengen en het bedrijventerrein kan uiteindelijk uitbreiden naar 43 hectare.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel