Tekortkomingen kinderopvangplekken openbaar

FLEVOLAND • Ma 12 maart 2018 | 19:44 • Maandag 12 maart 2018 | 19:44

De GGD Flevoland heeft een overzicht gemaakt van alle kinderopvanglocaties en hun tekortkomingen. Ouders kunnen zo zien welke opvangplekken in hun woonplaats door de inspectie zijn aangesproken op tekortkomingen. Ook zijn de inspectierapporten op te vragen.

Drie of meer tekortkomingen


Uit het overzicht blijkt dat er 19 kinderopvanglocaties zijn waarbij de afgelopen twee jaar drie of meer tekortkomingen zijn geconstateerd. Bij sommige ontdekte de inspectie zelfs vier of meer punten waarop de opvang steken liet vallen. Bij de meeste kinderopvanglocaties in Flevoland zijn helemaal geen tekortkomingen gevonden. 

Vijf van de vestigingen met drie of meer tekortkomingen zijn gevestigd in Lelystad, de andere veertien in Almere. Die tekortkomingen variëren van het voedselbeleid tot de bevoegdheid van de begeleiders. Ook is niet altijd een Verklaring Omtrent Gedrag van medewerkers voorhanden. De inspectie kan de gemeente bij tekortkomingen vragen om in te grijpen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel