Meta Jacobs wil zetel afstaan om jeugd te helpen

LELYSTAD

Als Meta Jacobs een zetel behaalt na de gemeenteraadsverkiezingen in Lelystad, is ze bereid die na twee jaar weer op te geven om de jeugd in het zadel te helpen. Dat zei de oud-wethouder van Lelystad en nummer vijf op de lijst van de VVD dinsdagochtend. 

Tekst gaat verder onder de video


Voor Jacobs zijn er twee redenen om terug te keren in de politiek: van de VVD weer de grootste partij van Lelystad maken en de jeugd wegwijs maken in de politiek. "Jonge mensen die geen ervaring hebben, wil ik graag bij de hand nemen. We hebben een paar kanjers, maar die moeten nog wat bijgeplust worden in het politieke spel. En als zij de intentie hebben om dat te leren, sta ik met heel veel plezier mijn zetel weer af", aldus Jacobs. 

Tot de verkiezingen bezorgt Omroep Flevoland elke ochtend een ontbijtje bij een politicus. De gemeenteraadsverkiezingen zijn woensdag 21 maart. 

reacties (4)

 • Flevoburger

   

  Ik voel mij als burger door de huidige coalitiepartijen VVD,CDA,CU en vooral D66 zwaar bedrogen. Met het afschaffen van de referendumwet en zelfs de mogelijkheid om daar nog een mening over te geven, zijn de aankomende verkiezingen nog het enige middel om aan te geven dat ik het met de huidige gang van zaken absoluut niet eens ben. Ik ga deze keer gewoon voor een lokale partij. Ze zoeken het maar uit , die grote bobo's......

  reageer
 • Opa almere

   

  Dit is dus een vorm van kiezersbedrog

  reageer
 • Waarnemer

   

  Ik denk toch ook wel dat mevrouw zelf het lastig had na haar vertrek destijds.

  reageer
 • gtre

   

  Wat jammer dat Meta voor de partij zit die echt niet het beste voor heeft met de burgers. De enige manier om echt iets veranderd te krijgen is het partijkartel stoppen. Dus niet meer stemmen op de grote partijen maar op lokale partijen.

  reageer
 • Stevie

   

  Er zit voor mij totaal geen lokale partij bij waar ik mijn stem aan zou willen geven.

 • Waarnemer in dienst van de Omgeving.

   

  Ik ben het met je eens, en zie b.v. voor/door een Inwonerspartij wel wat succesjes aankomen. Een aardig stel hersens met een kloppend hart zijn daar bij elkaar aangeschoven, al blijven het politieke dromers die te veel in de droom investeren.Te veel cliche's vind ik nog terug op hun boodschappenlijst nr: 2 .Wanneer je continue blijft zoeken naar wat je graag voor mekaar zou willen krijgen ga je ook makkelijk de fout in.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert