Nieuwkomer: Wij Staan Voor (WSTAV)

ALMERE

"Ik vond politiek saai, zeker de lokale politiek. Ik dacht dat ik toch geen invloed had", aldus Marvin Forst uit Almere. "Er waren zelfs tijden dat ik niet ging stemmen, maar de tijd van piepen langs de zijlijn is voorbij. Ik wil dingen nu zelf aanpakken!"

Forst is lijsttrekker van de nieuwe partij WSTAV. Die letters betekenen 'Wij Staan Voor'. Met de partij wil Forst de burger actiever betrekken bij de politiek. "We willen dat de lokale politiek echt weer iets wordt wat mensen boeit. Verder willen we een maatschappij die er voor elkaar is. Met respect voor elkaar."

Forst geeft naast zijn normale baan in de ICT ook huiswerkbegeleiding aan pubers. "Een voorbeeld van hoe het zou moeten. Elkaar helpen en de jeugd heeft de toekomst", aldus Forst.

Forst rekent op 1 zetel. "Maar een eenling is een drenkeling, dus ik hoop op 2!", zegt Forst.  


Tot en met de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart besteedt Omroep Flevoland extra aandacht aan de lokale politiek.

reacties (6)

 • G.

   

  Goede zaak en dhr. Forst is goed bezig!!

  En zolang de bestaande partijen falen optimaal voor de belangen van ALLE Nederlanders op te komen, op wat voor gebied dan ook, zijn er nieuwe partijen nodig. Lijkt mij logisch! Eenieder wil toch dat zijn/haar belang behartigd wordt? Mijn felicitaties aan degenen wiens belangen wél worden behartigd, door de bestaande politieke partijen, jullie zulllen vast, in alle opzichten, heel tevreden zijn met alles...houden zo!

  Nadat ik alle voorafgaande reviews heb gelezen, kan ik niets anders concluderen dan dat deze bijna allemaal weer oppervlakkig zijn en VOORAL ook weer negatief. Je ziet haast niets anders meer tegenwoordig...

  reageer
 • Jojanneke

   

  Eigenlijk zijn er al veel te veel partijen waardoor "onderhandelen" altijd een soort "handje-klap" wordt. En er dus nooit echte beloftes nagekomen kunnen worden. Binnen die partijen kennen ze ook nog de afsplitsingen waardoor er ineens een zetel van een partij opgeëist wordt door een eenling die plotseling het partijprogramma niet meer aanhangt en zich afsplitst. Ook zo fout. Dan moet je gewoon weg en die zetel moet weer terug naar de partij. Ik ben voor een 2-partijen stelsel.

  reageer
 • Kees Wonder

   

  Alweer een Partij? hoeveel partijen mogen er wel niet gemaakt worden...

  hoezo democratie?

  reageer
 • dirk

   

  lekker belangrijk , waar staan ze voor ? o wacht elke maand de toelage binnen halen , dus ze staan voor geld . nou laat maar

  reageer
 • Tsja

   

  Ja hoor weer een partijtje erbij. Pffffff

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Karel

   

  Hoeveel splinterpartijen zijn er nu wel niet! Het zet allemaal geen zoden aan de dijk en maakt de politiek nóg verder onbestuurbaar.

  reageer
 • ./\/\.

   

  Ach, zolang ze niet in de raad komen is er weinig loos. En een beetje keus kan zeker geen kwaad.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert