Actiegroepen tegen Lelystad Airport slaan handen ineen

LELYSTAD • Di 13 maart 2018 | 14:14 • Dinsdag 13 maart 2018 | 14:14

15 actiegroepen die tegen de geplande vliegroutes van Lelystad Airport zijn, hebben de handen ineen geslagen. De groepen gaan samenwerken onder de naam SATL, Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegroutes. Dat bevestigt voorzitter Jan Rooijakkers van de Stichting HoogOverijssel, één van de actiegroepen. 

De uitbreiding van het vliegveld heeft geleid tot de oprichting van een reeks actiegroepen. Ze hebben elk hun eigen redenen om tegen de vliegroutes te zijn. De activisten zitten verspreid over de provincies Gelderland, Overijssel, Drenthe, Friesland en Noord-Holland. 

Acties onderling afstemmen


De actiegroepen besloten tot samenwerking op een vergadering op 8 maart in Hattem. Ze gaan elkaar beter op de hoogte houden en stemmen acties voortaan onderling af. Ook bundelen de actiegroepen uit Noord-, Oost-, Midden- en West-Nederland op deze manier hun krachten.

Website


Er is inmiddels ook een website van SATL. Daarop is in een gezamenlijke verklaring van SATL onder meer te lezen: "Door de reikwijdte en intensiteit van de Lelystad Airport-problematiek is het beoogde vakantievliegveld uitgegroeid tot een katalysator in een nationale discussie over het effect van luchtvaart op het klimaat en over de samenhang tussen luchtvaart, welzijn van mens en dier, volksgezondheid, economie en mobiliteit in het algemeen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel